Hírek

Sport, minden mennyiségben

2019. április 24.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Ha május elseje, akkor mozgás – legalábbis Székesfehérváron, ahol a hagyományos Sportmajálison ebben az évben is számtalan sportággal, sportolóval találkozhatnak a látogatók. Idén új helyszínen, a MOL Aréna Sóstó környékén várják az érdeklődőket, akik Rubint Réka, valamint a Cutler GYM támogatásának köszönhetően Szentgyörgyi Rómeó és Czanik Balázs edzésén is részt vehetnek. A hagyományos felvonulás 9 órakor indul a Petőfi-szobortól, a megnyitó után estig tartanak a programok – hangzott el a mai beharangozó sajtótájékoztatón.

„A Sportmajális országosan is unikális rendezvény, amelyet nagyon kedvelnek a fehérváriak. A 2011-es elindításának több oka is volt, egyrészt Székesfehérvár több élvonalbeli sportágban jeleskedik, de ennél sokkal fontosabb és nagyobb érték, hogy rengetegen űzik a tömegsportot a városban. Az elmúlt években óriási fejlődés tapasztalható, működik a Nyitott Tornatermek program, megnyitott a Túrózsáki Úti Szabadidőpark, számos labdarúgópálya áll rendelkezésre, az igényeket azonban még így sem tudjuk maradéktalanul kielégíteni” – mondta Brájer Éva. A város alpolgármestere arról is szólt, hogy egy komoly sportrendezvény előkészítése zajlik a Bregyó Sportcentrumban, ezért új helyszínt kellett választani, ami szerencsés, mert a Mol Aréna Sóstó és a természetvédelmi terület iránt is nagy az érdeklődés.

A hagyományos felvonulás az amatőr sportolók és a profi klubok részvételével idén is a Petőfi-szobortól indul 9 órakor. Kétezernél több sportoló vonul végig a Band of StreetS zenekar kíséretével a János vitéz park – Palotai út – Széchenyi út – Csíkvári út útvonalon az új stadionig. A programot 10 órakor dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitja meg, majd itt adják át a Székesfehérvár sportjáért díjakat. A megnyitó után Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok bemutatóját láthatja a közönség. Lesznek programok a Sóstó Természetvédelmi Területen, nyitva áll a Sóstó Látogatóközpont és fel lehet majd menni a kilátóba, de lesznek vásározók, falatozók is.

Idén több mint ötven sportegyesület jelentkezett a majálisra, többségük részt vesz a felvonuláson, de lesznek kitelepülő szervezetek, akik tagokat toboroznak és népszerűsítik nyári táboraikat. 11 órától folyamatosan váltják majd egymást a Prémium Zrt. színpadon, lesz többek között tánc-, karate- és fitkid-bemutató – mondta Sári Máté, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa.

A kiegészítő programok keretében három alkalommal szerveznek vezetést a stadionban, és várható nordic walking túra is a természetvédelmi terület körül. Idén is lesz streetball bajnokság, amelyet a parkoló területén rendeznek meg, az eredményhirdetést a bemutatók között, 16.30 órakor tartják. A szervezők gondoltak a gyerekekre is, őket a Fanyűvő Játékpark játékai mellett kézműves foglalkozások várják a Gyermekszigetnél, Fekete Dávid mesél nekik, 16 órakor pedig Fabók Mancsi bábszínháza szórakoztatja őket. A felnőttek a Vöröskereszt sátrában szűréseken vehetnek részt, aki megéhezik, a Streetfood sarokban válogathat, 18 órától 21 óráig pedig dj szórakoztatja majd a nap végére kellemesen fáradt közönséget.

Pletser Ádám, a Cutler GYM szakmai vezetője arról beszélt, megtisztelő számukra, hogy kapcsolódhatnak a Sportmajálishoz, ami kiemelkedő esemény a lakosság bevonására, megmozgatására. Méltán elismert sportemberek csatlakoznak a Sportmajálishoz. Fő attrakcióként ismét együtt mozoghatunk Rubint Rékával, de a Cutler GYM támogatásának köszönhetően itt lesz Szentgyörgyi Rómeó és Czanik Balázs is – a Cutler GYM színpadon 11 órakor kezdődnek az edzések. Lesz zumba bemutató, 16 órakor pedig egy újdonságot, látványos bothúzó versenyt tekinthetnek meg az érdeklődők.  A Prémium Zrt. színpad két oldalán, a dedikáláson értékes aláírásokat gyűjthetnek be a sportrajongók.

Fotó: Simon Erika (ÖKK) és Igari Balázs

Ha május elseje, akkor mozgás – legalábbis Székesfehérváron, ahol a hagyományos Sportmajálison ebben az évben is…

Közzétette: Fehérvári program – 2019. április 24., szerda

 

 


 

,