Hírek

A tópartis turistáké lett a százezer forint

2019. április 30.   Hajnal Csilla  

A repülőgépük „lezuhant” ugyan, a végén mégis a csúcsra ért a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium 12.A osztálya, ők nyerték a 100 ezer forintos fődíjat az idei Bolondballagáson, ahol egyébként a zsűri döntése alapján az összes bemutatkozó osztály 20 ezer forinttal gazdagodott.

„Csepereg az eső, lefolyik az arcomon. Régi barátok, veletek vagyok” – a sorok többször is fölhangzottak kedden délelőtt a Zichy színpadnál, ahol a Bolondballagás bemutatóit a maskarás diákok mellett kíváncsi szülők is végignézték. A Fehérváron évek óta hagyományos programon erre a dalra vonatoztak a Magyar Király előtt a végzősök, még mosolygósan, de talán már a négy, hat vagy nyolc évet búcsúztató szombati ballagásra, az érettségi vizsgákkal lezáruló időszakra is gondolva.

A csípős, de szerencsére napos időben a Csángálló zenekar kíséretével most is az Alba Plazától indultak a jelmezbe öltözött osztályok, hogy aztán a színpadon is bemutatkozzanak társaik, no meg a zsűri – Cser-Palkovics András polgármester, Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója és Töll Konrád, az önkormányzat kommunikációs munkatársa – előtt. A zenés produkciók között volt szellemes és kevésbé jól sikerült is, de összességében mindenki jól szórakozott a színpadon és a színpad előtt is. Az iskola rabjai láncra fűzve érkeztek a színpadra, bepillanthattunk a titkárnők titkos életébe, láttunk cheerleadereket, akik színes pomponokból formáltak szívet társaik felé, volt, hogy uszodává alakult a színpad a szinkronúszók bemutatója idejére, részesei lehettünk egy pizsamapartinak is – a végzősök nem egy produkcióban alapos megfázást kockáztattak a csípős időben lengének tűnő öltözékükkel.

Nagy tapsot kapott a sok-sok kedves mesehőst felvonultató röpke bemutató és a repülővel érkező turistáknak is sikerük volt: a gépük ugyan „lezuhant” és a bőröndben utazó potyautas is lebukott, az osztály viszont csúcsra jutott az ötlettel: a zsűri idén nekik, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium 12.A osztályának, a Hello tourist! című produkciónak ítélte a fődíjat, azaz a 100 ezer forintot, amivel az önkormányzat hozzájárul az érettségi bankettjükhöz. A második helyet és az ezzel járó 75 ezer forintot a SzSzC I. István Szakgimnáziuma 12.D osztály érdemelte ki a Meseparádéval, a harmadik helyezett pedig a Lánczos Kornél Gimnázium 12.A osztálya lett, akik 50 ezer forinttal gazdagodtak a Bolondballagás végére. A zsűri végül úgy határozott, hogy az összes többi színpadra lépő osztályt sem hagyja támogatás nélkül: az önkormányzat 20-20 ezer forinttal járul hozzá mindegyikük bankettjéhez.

Fotó: Molnár Artúr (ÖKK), Igari Balázs és Lőrincz Miklós 

 

További képeink a mai városi Bolondballagásról, amelyre húsz végzős középiskolai osztály nevezett be. A zsűri – …

Közzétette: Fehérvári program – 2019. április 30., kedd

 

A Tóparti Gimnázium 12.A osztálya vitte el az idei Bolondballagás 100 ezer forintos fődíját a „Hello tourist!" című…

Közzétette: Fehérvári program – 2019. április 30., kedd

 


 

, ,