Hírek, Önkéntesek

„Köszönöm, köszönöm, köszönöm”

2019. augusztus 30.   Hajnal Csilla  

Pénteken este a Malom utcai Táncházban gyűltek össze mindazok, akik nélkül – ahogy mondani szokás – a Székesfehérvári Királyi Napok nem jöhetett volna létre. Az immár hagyományos nyárzáró partin a szervezők mellett az önkéntesek és minden más közreműködő munkáját is megköszönték.

A Táncház hangulatos udvarán, a néptáncfesztivál idején díszítésnek felaggatott esernyők alatt gyülekeztek pénteken este a Székesfehérvári Királyi Napokat lezáró, hagyományos „köszönöm parti” közönsége. Nyugdíjas és középiskolás önkéntesek, a Városgondnokság munkatársai, az Alba Regia Táncegyesület tagjai és önkéntesei, valamint a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársai kaptak meghívást az estre, ahol – az elnevezésből következően – a város legnagyobb, legjelentősebb rendezvényének sikeréért dolgozóknak mondott köszönetet a polgármester, Cser-Palkovics András és a Programszervező ügyvezetője, Juhász Zsófia. Utóbbi külön is kiemelte a Városgondnokság munkatársait, akik a 12 nap alatt – de egész évben a város többi programján is – színpadot építenek és bontanak, felelnek a hang- és fénytechnikáért. Idén ez nagyon jól sikerült, a néptáncfesztivál külföldi csoportjai magukkal vihették az élményt: Fehérváron, a Zichy-színpadon jó fellépni, hiszen nagyon jók a körülmények, a hang, a látvány is tökéletes – emelte ki Juhász Zsófia.

A polgármester elmondta: soha ennyi ember nem járt még a város történelmi múltjára épített, kulturális értékeket hordozó augusztusi fesztiválon, amely attól is egyedülálló, hogy szinte teljesen önerőből, a város saját intézményeinek részvételével szerveződik évről évre. Nagyon lényeges az is, hogy önkéntesek sokasága dolgozott a Székesfehérvári Királyi Napok idején, akik tájékoztattak, segítették, irányították a vendégeket, tették, amit éppen kellett – a szervezők mellett nekik is járó köszönetet a fehérváriak mondták ki azzal, hogy minden nap megtelt a belváros. Csak ismételni lehet: köszönöm, köszönöm, köszönöm – mondta a városvezető, aki Juhász Zsófiával adott át okleveleket.

A néptáncfesztivál önkéntesei közül Takács József, Kurucz Zsuzsanna és Kurucz Pál, valamint a rendezvényt támogató Szárcsa Hotel és Étterem képviselője, Ritter Judit vehetett át elismerést. A Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozó önkéntesek közül a Programszervező Kft. munkatársai két középiskolást választottak ki: a legaktívabbnak járó címet Echmes Dávid, a legsegítőkészebbét pedig Horváth Szabolcs kapta meg a Táncházban.

A parti meghívottjai a Hanh-Kakas István vezényletével főzött pörkölttel és finom borokkal vendégelték meg, és persze egy látványnak sem utolsó torta járt az ünneplőknek. 

Gratulálunk a díjazottaknak! Valamennyi önkéntesnek köszönjük a munkáját, számítunk rájuk a jövőben is! 

Fotó: Igari Balázs és Lőrincz Miklós

Takács József

Takács József

Kurucz Pál és Kurucz Zsuzsanna

A Szárcsa Hotel és Étterem díjazottjai

Echmes Dávid

 

 

 


 

, ,