Hírek

Civil nap és kertmozi a Zichy ligetben

2019. szeptember 25.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg szeptember 28-án, szombaton a Székesfehérvári Civil Napot. A kitelepülő szervezetek idén új helyszínen, a Zichy ligetben várják az érdeklődőket. A civil szervezetek mellett kismesterségekkel foglalkozó szakemberek is jelen lesznek a rendezvényen a Matula Természetjáró és Hagyományőrző Egyesület megbízásából szervezett Ujjé, a Ligetben jaj de jó! című programmal, amelynek végén kertmoziba, a Pompon klub című film vetítésére várják a közönséget. 

A már hagyományos Civil Nap jó alkalom arra, hogy az aktív szervezetek megmutassák magukat a város lakóinak. A rendezvény arra is lehetőséget teremt, hogy azok, akik szívesen végeznének önkéntes munkát, megtalálják azt a szervezetet, amelyhez csatlakozni tudnának – mondta a szerdai sajtótájékoztatón Molnár Tamás önkormányzati képviselő, civil és ifjúsági tanácsnok. A mintegy harminc kitelepülő civil szervezet interaktív és érzékenyítő foglalkozásokra, közös játékkészítésre, hangszerbemutatóra várja az érdeklődőket, akik egészségközpontú, történelmi tematikájú, környezet- és természetvédelmi programokkal is találkozhatnak, de lesz a ligetben kisállat-bemutató is. A szervezők színpadi programokkal is készülnek: a Székesfehérvári Szív Egyesület bemelegítő tornája után a Pitypang zenekar gyermekkoncertjét láthatják az érdeklődők a Zenepavilonban, a nap során pedig a kitelepülő szervezetek bemutatkozása mellett székesfehérvári tánccsoportok lépnek fel, lesz osteoporosis torna, énekkari előadás, végül Ferenczy-Nagy Boglárka és Kun Balázs koncertje zárja a műsort a Zenepavilonban. 

A programok ezzel még nem érnek véget: kézműves mesterségek bemutatója is várja a Székesfehérvári Civil Napra érkezőket szeptember 28-án 15 órától a Zichy ligetben. Az Ujjé, a Ligetben jaj de jó! című rendezvény keretében az érdeklődők betekintést kaphatnak a városban működő szakkörök és művészeti körök munkájába, bekapcsolódhatnak a mesterek által vezetett programokba, ismerkedhetnek az általuk használt alapanyagokkal és eszközökkel, valamint a működő közösségek tagjaival.

A napot 19.30-kor ingyenes kertmozi zárja a Barátság mozi közreműködésével, a vetítendő filmet a Fiatalok Fehérvárért Egyesület Facebook-oldalán zajló szavazással választotta ki a közönség: a legtöbb voksot a Pompon klub című film kapta, amelynek főszerepében a nagyszerű Diane Keatont láthatják a nézők.

Az eseményt a Matula Természetjáró és Hagyományőrző Egyesület megbízásából, a TOP-7.1.1-16-H-SZA-2019-00455 számú CLLD-pályázat keretében rendezi meg a Fehérvári Programszervező Kft.

Az Ujjé, a Ligetben jaj de jó! programja:

15.00–17.30 Fess velünk! – közös alkotás a Derkovits Képzőművészeti Kör tagjaival

Papírsárkány- és rongybabakészítés, valamint kötélverés és mézeskalács-díszítés a Művészetek Háza Játékkészítő Műhelyével
A legbátrabbak kipróbálhatják a jó öreg holland biciklit!
Fotófal

15.00–16.15 Öltözzön népviseletbe, készítsen hozzá egyedi ékszert!

16.30–17.15 Viseletbemutató

19.30 Kertmozi: Pompon klub – angol-amerikai vígjáték, 91 perc, 2019

A foglalkozások esőhelyszíne a Művészetek Háza (III. Béla király tér 1.), szélsőséges időjárás esetén a kertmozi elmarad.