Tök ősz – Családi nap gyerekprogramokkal

2023. október 9.   SZKKK  

Mikor:
2023. október 28., szombat @ 09:00 – 20:00 Europe/Budapest Időzóna
2023-10-28T09:00:00+02:00
2023-10-28T20:00:00+02:00
Hol:
Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
Székesfehérvár
Farkasvermi út 2.
Költség:
Ingyenes
Kontakt személy:
Sábián Anna
+3670/514-6155

A Közösségi Központ – Feketehegy- Szárazréti Kultúrudvar hagyományos családi eseménye, a Tök ősz idén október 28-án, szombaton várja a közönséget kincskereső játékkal, halloweeni próbatételekkel, gasztronómiai foglalkozással, arcfestéssel, szabadulószobával, az Alma Együttes és Hajnal Máté bűvész műsorával – no meg természetesen tökfaragással! A program 9 órakor kezdődik és 20 óráig tart, a belépés ingyenes.

Évek óta nagy siker a Tök ősz rendezvény, amely a halloweenhez közeli hétvégén várja a családokat közös mókázásra, játékra, no meg az ilyenkor elmaradhatatlan tökfaragásra. Idén sem lesz másképp: október utolsó szombatján 9 órakor nyílik a ház kapuja, hogy aztán este nyolcig kicsi és nagy jól szórakozzon a sokféle programmal.

Tök ősz

Családi nap gyermekprogramokkal

2023. október 28., szombat 09.00–20.00

 

9.00–12.00  Ötállomásos kincskereső játék a közösségi ház kertjében és a ház körül

15.00  Tökből finomat – gasztronómiai foglalkozás Madarász Ildikóval

16.00  Alma Együttes koncertje

19.00  Hajnal Máté bűvész műsora

15.00 órától:

Tökfaragás

Halloweeni próbatételek – hatállomásos játék gyerekeknek

Arcfestés, kézműves foglalkozás, szabadulószoba

A rendezvény 9 órakor kincskereső játékkal indul a közösségi ház kertjében és a ház körül. Az ötállomásos játékban nyomokat kell követni, és aki minden állomást és kincset megtalál, sorsoláson vesz részt: a játékosok között társasjáték ajándékcsomagok találnak gazdára.

Délután háromtól a tök kerül főszerepbe: ekkor kezdődik Madarász Ildikó, a vidék háziasszonya gasztronómiai foglalkozása, amelyen tökös finomságok, halloweeni édességek készülnek majd, például a jelenlévők muffinokat díszíthetnek rémisztő mintákkal. Ugyancsak háromkor indul a közös tökfaragás: csak a fantázia szab határt, hogy vigyorgó vagy éppen vicsorgó „tökfejeket” alkotnak-e a gyerekek – faragni addig lehet, amíg a tökök el nem fogynak. A szervezők kérik, hogy mindenki hozzon magával a faragáshoz alkalmas eszközöket!

16 órakor az Alma Együttes veszi birtokba a színpadot. Az 1996-ban alakult zenekar előbb felnőtteknek játszott, a kétezres évek elején léptek fel először gyerekek előtt – sikerrel, mostanra már csak nekik muzsikálnak. A zenekarnak fehérvári kötődése is van: az alapító tag Buda Gábor (gitár, ének, vokál) és Berkesi Alex (basszusgitár, hegedű, vokál) mellett 2022 óta Mits Marci is (szaxofon, furulya, egyéb fúvós hangszerek, billentyű) játszik az együttesben.

A szervezők idén is készülnek egy hatállomásos, „rémisztő” próbatételeket felsorakoztató játékkal. Ezek között az egyikben „újjáéleszthetik” Frankensteint, egy másikban a lefedett dobozokban kell kitapogatni, vajon mi rejtőzik bennünk. Lesz pókdarts és szellem-bowling, a tök-minigolfban tökökbe kell beletalálni a labdával, a veszélyzónában pedig a kis csengőkkel is felszerelt szalagok alatt kell átmászni, anélkül, hogy azok megszólalnának.

Lesz kézműves foglalkozás és arcfestés is, ahol a halloweeni hangulathoz illő mintákat választhatnak majd a jelentkezők, a vállalkozó kedvűek pedig a szabadulószoba rejtélyének megoldásával is múlathatják az időt.

Az idei Tök őszt mágia zárja: 19 órakor Hajnal Máté bűvész érkezik a színpadra, aki már 15 éve varázsolja el a nézőit. Számtalan helyen, többek között a New York-i magyar konzulátuson is fellépett már. Gyermekműsoraiban a sok fantasztikus trükk mellett érdekes történetek és sok humor is szórakoztatja az ifjú közönséget.

Az esemény az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében valósul meg, a Fejér Megyei Népzenei Műhely, valamint a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében.

A rendezvény sajtónyilvános. A helyszínen büfé működik.