Hírek

„Nem csak a húszéveseké a világ…”

2019. október 2.   Hajnal Csilla  

Operettslágerek, örökzöld tánc- és musical dalok, magyar nóták – hagyományosan zenés gálaműsor köszöntötte a város szépkorú polgárait az Idősek Világnapján, az Alba Regia Sportcsarnokban. Ebben az évben a Dankó Rádió sztárjai érkeztek Fehérvárra, és remek hangulatot varázsoltak: a közönség sem a tenyerét, sem a torkát nem sajnálta, végigtapsolták, énekelték a műsort a fellépő művészekkel.

Arra kérem önöket, ha a műsor közben esetleg kedvük volna kuncogni vagy velünk énekelni, ne fogják vissza magukat – a konferáló Tarnai Kiss László biztatta így a közönséget az előadás kezdetén, és a hallgatóság nem is állt ellen a kérésnek. Cser-Palkovics András polgármester rövid köszöntője után Marica grófnő belépője alatt is együtt dudorászott a nézőtér Benedekffy Katalin énekművésszel, aztán, amikor felhangzottak az Esteledik a faluban és az Utcára nyílik a kocsmaajtó kezdetű nóták, már hangosan daloltak a vendégek.

Budai Beatrix, a Dankó Rádió kiemelt szerkesztő-műsorvezetője most táncdalénekesként is bemutatkozott, Aradszky László egyik legnagyobb slágerét, a Nem csak a húszéveseké a világ című számot adta elő – hatalmas sikerrel, és persze az alkalmi kórussal. Mindenki énekelt, dobogtak a lábak, ütemre mozdultak a kezek, hihetetlen hangulat volt a csarnokban. És azt még lehetett fokozni, mert megjöttek a fehérvári huszárok és érkezett a Csárdáskirálynő is.

És persze érkezett a nagyon szeretett művészpárt, a Kossuth-díjas Bodrogi Gyula és a Jászai Mari-díjas Voith Ági, akiket nagy taps fogadott a színpadon. Kettejük duója a Jamaicai trombitásban és a Villa Negra románcában már-már megkoronázta a műsort, de persze, ahol Bodrogi van, ott Süsünek is kell lenni – szóval a kedves egyfejű is megjelent Fehérváron, mindenki örömére.

A világnapi műsor egyúttal rádiófelvétel is volt – derült ki még az előadás elején, így aki nem volt ott, vagy ott volt, de ismételné az élményt, az a Dankó Rádióban visszahallgathatja majd az előadás dalait.

A gálaműsoron kívül még egy ajándékkal kedveskednek az Idősek Világnapja alkalmából a fehérvári nyugdíjasoknak: ma és holnap kedvezményesen áron, ezer forintért vehetik igénybe a Zichy ligetben felállított óriáskereket, az üzemeltető cég felajánlásaként.

Fotó: Igari Balázs

 


 

,