Hírek

Idén is közösen ünnepelték az idősek világnapját Székesfehérváron

2023. október 2.   ÖKK  

Zenés gálaműsorral köszöntötte szépkorú polgárait a város az idősek világnapja alkalmából: mintegy ezerötszázan vettek részt a hétfőn délutáni eseményen az Alba Regia Sportcsarnokban, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntője után Szulák Andrea műsorát és a Comenius iskola Csupafül gyermekkórusának dalait élvezhette a nyugdíjas közönség.

Az ENSZ 1991-ben rendezte meg első alkalommal az idősek világnapját október elsején. Azóta a világ sok országában, így Magyarországon is évről évre szerveznek programokat abból az alkalomból, hogy felhívják a figyelmet az idős emberekre, arra, hogy tapasztalatuk, tudásuk révén hasznos tagjai a társadalomnak.

Székesfehérváron mintegy 20-25 ezer idős ember él, akiket minden évben zenés műsorral köszönt a város, hogy kifejezze a szépkorúak iránti megbecsülését, tiszteletét. Az idei gálára mintegy ezerötszázan jöttek el az Alba Regia Sportcsarnokba.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester szavai szerint a jeles alkalom arról szól, hogy köszönetet mondjunk azoknak, akik Székesfehérvár városát építették, működtették, az intézményeit létrehozták, és becsülettel dolgoztak, tették a dolgukat a mindennapokban. Ezzel a mintával adták át a stafétát a következő generációknak. „Székesfehérvár csodálatos város, ami nagyban Önöknek köszönhető!” – fogalmazott a városvezető.

A köszöntő gondolatok után a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola énekkara énekelt a közönségnek: a Csupafül kórus a Mindannyian mások vagyunk, a Yesterday és a Postakocsi című dalokat adta elő.

Ezután lépett színpadra Szulák Andrea, akit kitörő tapssal fogadtak a résztvevők. A sikeres és sokoldalú művész az 1980-as években külföldön dolgozott, 1990-ben az új Neoton énekesnője lett, majd két évig lépett fel a Rapülők zenekarral. Kétszer volt az év énekesnője, lemezei közül több aranylemez lett. A 2000-es évek elején több országos televízióban saját műsort kapott. Kimagasló színházi karriert futott be, 2022-ben Máté Péter díjjal ismerték el a munkásságát. Szulák Andrea előadását Elek Norbert zongoraművész kísérte.

Szöveg: Havasi Tímea, fotó: Simon Erika (ÖKK)


 

,