Hírek

Gálaműsor az Idősek Világnapján

2022. október 1.   SZKKK  

Jól ismert operettdalokat, a hetvenes, nyolcvanas évek legnagyobb slágereit hallgatta és énekelte együtt a közönség az Alba Regia Sportcsarnokban, ahol az Idősek Világnapja alkalmából idén is színvonalas műsorral várta Székesfehérvár önkormányzata és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a város szépkorúit.

Az ENSZ 1991-ben rendezte meg első alkalommal az Idősek világnapját október elsején. Azóta a világ sok országában, így hazánkban is évről évre szerveznek programokat ebből az alkalomból, hogy felhívják a figyelmet az idős emberekre, arra, hogy tapasztalatuk, tudásuk révén hasznos tagjai a társadalomnak. Székesfehérvár minden évben gálaműsorral fejezi ki megbecsülését a város idős lakói iránt, akik munkájukkal méltán vívtak ki maguknak tiszteletet az elmúlt évtizedek során. A rendezvény célja a szórakoztatás mellett az, hogy a város köszönetet mondjon szüleink és nagyszüleink generációjának.

„Köszönetet azért, hogy felnevelték gyermekeiket, munkájukkal több évtizeden át tettek ezért a városért” – kezdte köszöntőjét Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes, majd hozzátette, sok mindent megéltünk, sok mindent tapasztaltunk az elmúlt időszakban. Az élet azonban újabb és újabb kihívásokat, feladatokat állít elénk, amelyeket remélem, együtt, egymást segítve ismét sikerül megoldani.

Dr. Cser-Palkovics András köszöntőjében méltatta az időseket a családban betöltött szerepvállalásukért. „Saját családomban is jó megélni, mennyire erős és milyen sokat ad mindkét félnek a nagyszülő-unoka kapcsolat. Sok mindent köszönhetünk a város szépkorú lakosainak, így például a város építésében is. Mi átvettük, visszük és egyszer átadjuk ezt a stafétát, hogy így növekedjék e történelmi múltú város kora. Voltak, vannak és lesznek is nehezebb időszakok, de ha találkozni tudunk, meg tudjuk adni egymásnak a tiszteletet és képesek vagyunk összefogni, akkor minden nehézségen túl tudunk lenni” – mondta a város polgármestere.

Az Idősek Világnapja zenés gálaműsorában a köszöntőket követően Váradi Eszter Sára és Keller János, a Vörösmarty Színház színművészei léptek fel elsőként. A legismertebb operettekből hangzottak el dalok, amelyeket együtt énekelt velük a közönség, műsoruk szokás szerint ráadással zárult.

Hatalmas tapsot kapott a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar, amely a hetvenes, nyolcvanas évek nagy slágereit szólaltatta meg: ABBA-dalok, filmzenék csendültek fel műsorukban. Hámori János, a zenekar vezetője és karmestere a zenekart bemutatva arról beszélt, hogy harminc éve, az alapításkor voltak ifjúsági fúvosok, és mivel már sok nem fiatal játszik a csapatban, jövőre nevet változtatnak. 

A fúvósok után a tévés-rádiós műsorvezetőként is ismert színész-énekes, Kovács Áron lépett a színpadra, aki Máté Péter táncdalaival szórakoztatta az Idősek Világnapjának tiszteletére rendezett eseményen megjelent vendégeket.

Szöveg: Csordás Csilla (ÖKK) és SZKKK, fotó: Simon Erika (ÖKK) és Lőrincz Miklós

 


 

,