Hírek

Moldvai dallamokra is ropták a gólyák

2019. november 9.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Negyedszer kaptak gólyabáli meghívót a Fehérváron tanuló elsőéves hallgatók – ebben az évben új helyszínre, a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermébe várták a szervezők a vendégeket. Jó zenék, alkalmi esketés, greenbox-fotózás és szelfigép is szórakoztatta a fiatalokat, akik idén is választottak maguk közül királynőt és királyt a corvinusos Dobrovits Flóra és Dósa Péter személyében.

A kapunyitásra érkezőket DJ Juhász Laci fogadta pénteken este a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében, így a hivatalos megnyitóig sem maradtak zene nélkül a vendégek. A bálozókat Mészáros Attila alpolgármester és a Hallgatói Tanács elnöke, Holl Nándor János köszöntötte röviden, hogy aztán máris átadják a színpadot a Blahalouisiana zenekarnak, akiket a hallgatók kérésére hívtak meg a bálba. A klubhangulatú koncert közben egy lelkes rajongó még Schoblocher Barbara kezét is „megkérte”, az énekesnő (a bál estéjére legalábbis) igent mondott. A Blaha után egy egészen más zenei világba vezette a közönséget a Zombori zenekar: a moldvai dallamokat nemcsak hallgatták a fiatalok, de jó páran közülük hagyták magukat táncba vinni. A lépéseket Sipos Dániel tanította, a lelkes kis csapatban láthatóan voltak olyanok, akik már nem először próbálkoztak a tánccal, de a többieket is magával ragadta a hangulat, a zene ritmusa – aki beállt, a végére alaposan megizzadt.

Jól is jött a pihenő, amíg kihirdették a bálkirály- és bálkirálynő-választás eredményét: a hét ifjú hölgy és a hat fiatalember közül a bálozók szavazatai alapján idén Dobrovits Flóra és Dósa Péter fejére került a korona. A királyi pár mindkét tagja a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának hallgatója, a turizmus-vendéglátás szakos Flóra a Tolna megyei Pincehelynek, a gazdálkodás-menedzsment szakra járó Péter pedig Tiszakécskének szerzett dicsőséget a korona elnyerésével. A bál elmaradhatatlan eseménye, a tombolahúzás után a Fantom zenekar, majd ismét DJ Juhász Laci igyekezett megtáncoltatni a bálozókat, akik egész este fotózkodhattak a greenbox hátterek előtt, működött a szelfigép is, és – ahogyan az eddigi gólyabálokon – az alkalmi esketés lehetőségével is sokan éltek pénteken éjszaka.

Fotó: Simon Erika (ÖKK) és Hajnal Csilla

 

 


 

,