Hírek

Gólyabál a Sóstón

2019. november 4.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Negyedik alkalommal hívják táncba a városban tanuló elsőéves egyetemi hallgatókat a megyeszékhelyen: a Székesfehérvári Összegyetemi Gólyabálnak helyet adó MOL Aréna Sóstó rendezvénytermének kapuja november 8-án 20.30 órakor tárul ki a vendégek előtt. A buli, amelyen a Blahalouisina zenekar lesz a sztárfellépő, hajnalig tart majd. Lesz bálkirálynő- és bálkirályválasztás, tombola, szelfigép és greenbox-fotózás is. Jegyek még kaphatók a Hallgatói Önkormányzatok (HÖK) képviselőinél.

Az egyetemek kínálta új szakoknak, a duális képzésnek köszönhetően is évről évre egyre nő a hallgatók száma Székesfehérváron. A tanulás mellett a fiataloknak egyre inkább fontos lesz az is, hogy otthonosan, jól érezzék magukat a városban. Ennek érdekében szerveznek számukra gólyatúrát, és ezt szolgálja az immár hagyományos Székesfehérvári Összegyetemi Gólyabál is, amelyen a klasszikus báli keretek között szórakozhatnak, ismerkedhetnek egymással a különböző intézmények hallgatói.

Idén új helyszínre költözik a bál, a MOL Aréna Sóstó rendezvényterme várja a mulatság résztvevőit november 8-án, pénteken 20.30 órától. Már a gólyabált megelőzően is együtt szórakozhatnak az egyetemisták: az Óbudai Egyetem GEO kollégiumában 18.00 és 20.00 között zajlik a Márványpéntek. Ide és a bál helyszínére is a Volánbusz különjáratai szállítják a bálozókat. Ezekre a járatokra a különbuszos jegyekkel lehet felszállni, a megállókat táblák jelzik.

A hivatalos megnyitót 21.00 órakor tartják. A köszöntők után a Blahalouisiana zenekar koncertje kezdődik, de hallhat majd a közönség moldvai dallamokat is, a bálkirály- és bálkirálynő-választás után pedig a Fantom zenekarral, majd DJ Juhász Lacival tart a buli hajnalig. Természetesen lesz greenbox-fotózás, esketés és a szelfigép is működik a bálban, hogy mindenkinek legyen emléke a mulatságról.

A belépők ára a tavalyihoz képest nem változott: elővételben november 6-ig 1000 forint a HÖK képviselőknél (a buszos jegy 1200 forint), a helyszínen 1500 forintért válthatnak jegyet az érdeklődők – egy személy maximum két darabot, a vásárláshoz diákigazolvány szükséges. Belépés csak 18 éven felülieknek! A szervezők kérik, hogy személyazonosító igazolványt mindenki hozzon magával. A bálkirály- és bálkirálynő-választáson csak gólya indulhat! A helyszínen tilos a dohányzás.

A részletes program:
18.00–20.00 Márványpéntek az Óbudai Egyeteme GEO kollégiuma szervezésében
20.30 Kapunyitás, DJ Juhász Laci
21.00 Köszöntők
21.15 Blahalouisiana
22.25 Bálkirály- és bálkirálynő-jelöltek bemutatkozása
22.40 Moldvai hangulatban – Máhr Dániel (koboz), Jeszenszky Márton (furulya) Horváth Árpád (dob, hegedű)
23.10 Bálkirály- és bálkirálynő-választás, tombolahúzás
23.30 Fantom zenekar
01.00–03.30 DJ Juhász Laci

Kiegészítő programok:
21.00–01.00 Greenbox-fotózás
21.00–01.00 Szelfigép
22.00–02.00 Esketés


 

,