Hírek

Fehérvár Hangja 2019-ben: Kovács Aliz

2019. december 8.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Nagyszabású showműsor keretében dőlt el vasárnap este, hogy Kovács Aliz lett Fehérvár Hangja 2019-ben. A második helyet Matern Vanda nyerte el, a harmadik helyezést pedig Nagy Gréta érdemelte ki. A tehetségkutató döntőjébe tizenkét fiatal jutott be, akiket Cser-Palkovics András polgármester javaslata alapján egy gála keretében ismét együtt hallhat majd a közönség.

A Fehérvár Hangja versenyben immár ötödször keresték a Fejér megyében élő, vagy itt tanuló legtehetségesebb énekest. Idén is nagyon sok fiatal jelentkezett, akik közül tizenketten –  Bérces Molli, Cservenák Marianna, Eszes Nina, Gyánó Huba, Isaacs Thomas, Kovács Aliz, Kovács Szabolcs, Matern Vanda, Morvai Anna, Nagy Gréta, Papp Rebeka és Sáska Maja – jutottak be a döntőbe.

Kovács Aliz nyerte az idei zenei tehetségkutatót

A felkészülés hetei után vasárnap este a Vörösmarty Színház színpadán dőlt el, kié lesz a Fehérvár Hangja 2019 cím. A nagyszabású show keretében zenekar és táncos csapatok közreműködésével, látványos díszletben adták elő produkcióikat és közös dalaikat a döntősök, a nézőteret megtöltő lelkes szurkolók előtt. Az énekeseknek Schoblocher Barbarát, a Blahalouisiana énekesnőjét, Jancsó Gábort, a zenekar dalszerzőjét, Vörös Tamás jazz zenészt és Szakács Gergőt, a Follow the Flow frontemberét kellett meggyőzniük tehetségükről. Szakál Attila rendező irányításával a produkciókhoz a táncos elemeket a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, a Megadance Székesfehérvári Táncszínház és a Step And Style Studio fiatal táncosai biztosították. Hagyomány a Fehérvár Hangja esetében, hogy a döntőn az előző nyertes is színpadra lép: a 2017-es Fehérvár Hangja, Ferenczy-Nagy Bogi két dalt énekelt.

A zsűri döntésének értelmében a 2019. évi énekes tehetségkutató III. helyezettje Nagy Gréta,
II. helyezettje Matern Vanda lett, a Fehérvár Hangja címet pedig Kovács Aliz nyerte el

Minden döntős versenyző nyereményekkel térhetett haza, a győztes pedig – a Fehérvár Hangja kitüntető cím mellett – Székesfehérvár Megyei Jogú Város díját, egy egyedi plakettet és egy házi stúdió felszerelését is elnyerte. A főtámogató, a Fehérvár Travel pedig egy értékes utazási utalványt ajánlott fel neki.

Az idei finálén egy új hagyomány is született: a döntőbe jutott énekesek egy gálán lépnek majd újra közönség elé. Erről a tehetséges fiatalok jobbnál jobb produkcióit követően, az eredményhirdetés során döntöttek Székesfehérvár polgármesterének felvetésére – a közönség hangos támogatása mellett. Cser-Palkovics András köszönetet mondott valamennyi fiatalnak, aki jelentkezett a versenyre. Hangsúlyozta: immár az élet több területén is adott a lehetőség Fehérváron, hogy tehetségüket megmutassák, színpadra állhassanak. Arra kérte a fiatalokat, hogy éljenek ezekkel az esélyekkel.

Kovács Aliz 16 éves, a Hang-Szín-Tér művészeti iskola diákja. Saját bevallása szerint hét éve játszik jelentős szerepet a zene az életében. A döntőben Alicia Keys: How Come You Don’t Call Me című dalát énekelte. Lelkes családi szurkolócsapat kísérte, akikkel együtt örültek a Fehérvár Hangja 2019 cím elnyerésének. Az eredményhirdetés utáni rövid interjúban azt mondta, hogy először el sem akarta hinni, amikor a saját nevét hallotta a színpadon. „Nem hittem el, hogy az én nevemet mondják ki. Azt hittem, csak illúzió volt, de nem! A döntős dalt az énektanárom javasolta, először nem is szerettem volna ezt énekelni. Aztán, ahogy elkezdtem gyakorolni, nagyon megszerettem. Eddig nem álltam ekkora színpadon, és hogy én énekeltem elsőként a versenyzők közül ma este, az még nagyobb drukk volt. Óriási élmény volt minden, a közös munka a többiekkel felejthetetlen. Ahogy barátságok szövődtek, és támogattuk, vittük előre egymást – ez biztosan örök emlék marad” – mondta el kérdésünkre Kovács Aliz.

Lőrincz Miklós és Stettler Zsuzsanna
Fotó: Molnár Artúr (ÖKK) és Turáni-Kerkay Zita

A döntős produkciók a Fehérvár Hangja Youtube-csatornáján láthatók »

 

 


 

,