Hírek

Tizenketten a döntőben

2020. január 24.   Hajnal Csilla  

Olyan sokan jelentkeztek az idei felhívásra, hogy több mint négy órán tartott a Szóval győzni első fordulója. A csütörtöki válogatón a mentorok hallgatták meg a jelentkezőket, akik „hozták” a színvonalat, így aztán egyáltalán nem volt könnyű kiválasztani azt a tizenkettőt, akik a márciusi döntőben szerepelhetnek majd. A bajnokjelöltek névsora: Árgyelán Ádám, Balla Dávid, Bencze Zoltán, Bíró Gergő Zalán, Bodonyi Dániel, Henyecz Noémi, Kanczler Viktória, Kertész Mátyás, Kiss Bálint, Léhner Boglárka Bianka, Őrsi Csenge és Zoltán László Gáspár.

Az idei jelölteket a tavalyi döntősök fogadták a Hiemer-házban: Bíró Mózes és Rudniczay Rudolf a névtáblákat osztotta a csoportokban érkező diákoknak, míg a teremben Alföldi Laura és Milák Tünde a verseny Instagram oldalát látta el képes hírekkel. A gyönyörű Moskovszky-teremben a négy mentor, dr. Ignácz Adrienn pszichológus, Kozáry Ferenc színművész, Bakonyi István irodalomtörténész és Töll Konrád kommunikációs munkatárs várta. Az ajtón belépő diákokat rajtuk kívül két kamera is fogadta, hiszen – ahogyan az múlt évben – a felvételekkel idén is végigkísérik a bajnokjelöltek útját a döntőig, hogy aztán a verseny végén mindegyikük kézbe kapja a legjobb pillanatokat tartalmazó videót.

Ahogyan tavaly, úgy most is nagyon sok okos, szabatosan fogalmazó, könnyedén beszélő középiskolás érkezett a meghallgatásra. Ki elegánsra, ki lazábbra vette a figurát, sokan mondták el, hogy az első verseny döntőseitől hallottak, az ő pozitív tapasztalataik késztették őket a jelentkezésre. Mint kiderült, a többség olyan hivatást képzel magának – színész, jogász, tévés, rádiós, pszichológus, pedagógus, marketingszakember –, amelyben elengedhetetlen a jó kommunikációs készség, de általában abban is egyezett a véleményük, hogy az élet minden területén sokat segítene, ha az emberek megfelelő módon kommunikálnának egymással. Hallottunk sok ifjú színjátszót, akik most új helyzetben is kipróbálnák magukat, mások azt mondták, szeretnének összeszedetten beszélni, jobban érvelni, magabiztosabbak lenni, ha több ember előtt kell előadniuk.

Milyen erősségei vannak? Mit változtatna magán? Hova szeretne eljutni tíz év múlva? – ilyen és ehhez hasonló kérdéseket is feltettek a mentorok a diákoknak. Többször is elhangzott a kérés, győzze meg őket a jelölt valamiről, ami neki fontos, egy fiatalember pedig azt a feladatot kapta, hogy „adja” el nekik az asztalon heverő tollat – ami egyébként kiválóan sikerült, hiszen az alkalmi marketinges garantálta a vevőnek, hogy a tollal remekműveket alkot majd.

A maratoni válogató végén a mentorok igen nehéz helyzetben találták magukat, nem volt könnyű kiválasztani a döntősöket, hiszen sok tehetséges, rátermett diákot hallottak. Alapos megfontolás után végül kialakult a névsor. A tizenkét döntős: Árgyelán Ádám, Balla Dávid, Bencze Zoltán, Bíró Gergő Zalán, Bodonyi Dániel, Henyecz Noémi, Kanczler Viktória, Kertész Mátyás, Kiss Bálint, Léhner Boglárka Bianka, Őrsi Csenge és Zoltán László Gáspár februárban a mentornapokon készül fel a március 18-i fináléra, ahol egy előzetesen megadott témáról írt beszédet kell elmondaniuk, helyt kell állniuk egy interjúhelyzetben, és reagálni egy, a közösségi médiával kapcsolatos videóra.

 

 

 


 

,