Hírek

Lemondják a március 15-éhez kapcsolódó rendezvényeket

2020. március 7.   ÖKK  

Székesfehérvár Önkormányzata – elfogadva az operatív törzs szakmai ajánlását – lemondja a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódó városi ünnepséget. Dr. Cser-Palkovics András polgármester megköszönte az utcaszínházi előadásban közreműködő fiatalok munkáját, és bejelentette: néma koszorúzással rója majd le kegyeletét a város közössége nevében a forradalom és szabadságharc hősei előtt.

Az emberek biztonsága és a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében Székesfehérvár Önkormányzata lemondja a március 15-éhez kapcsolódó városi rendezvényeket. Ezt dr. Cser-Palkovics András jelentette be szombaton este.

A fehérváriak közössége nevében néma koszorúzással fogja leróni tiszteletét a városvezető 1848 márciusának hősei előtt. A polgármester megköszönte azon fiatalok munkáját is, akik hetek óta lelkiismeretesen készültek a hagyományos, a forradalmi eseményeket megidéző utcaszínházi előadásra.

Székesfehérvár polgármestere a döntésről tájékoztatta a Helyi Védelmi Bizottság elnökét, valamint – az operatív törzs ajánlásaira tekintettel – a város minden hivatalos, iskolai és civil közösségét arra kér, mérlegelje ezen időszakban a nagyobb létszámú rendezvények megtartását.