Hírek

Időseknek játszik a Művészkaraván

2020. május 25.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Az elmúlt három hétben több mint húsz helyszínen tűnt fel a Művészkaraván Székesfehérváron, a színészek, táncosok, zenészek mindenütt sikert arattak. Kedden, május 26-án egy ráadás előadással indítják a hetet, a város négy idősotthonát keresik fel a műsorral.

A város művészeti intézményeinek összefogásával született meg a fehérvári Művészkaraván, amely az elmúlt hetekben sok embernek szerzett örömöt. A 21 meglepetés helyszínen – erkélyről, ablakból, de mindenképpen egymástól távolságot tartva – hosszú idő után újra élőben láthatták a nézők az Alba Regia Táncegyüttes és a Székesfehérvári Balett Színház táncosait, hallhatták a Vörösmarty Színház művészeit és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar muzsikusainak játékát.

Ezen a héten egy ráadás előadással indul a Művészkaraván fellépéseinek sora. A járványhelyzetben az idősek otthonaiban élő szépkorúak régóta nélkülözik már a látogatókat, ezért is gondolták a szervezők, hogy meglepik a lakókat. A Művészkaraván kedden, május 26-án négy helyen jelenik meg: a Farkasvermi úton 9 órakor, a Rákóczi utcában 11 órakor, a Hosszúsétatéren 14 órakor, a Rádió úton pedig 16 órakor mutatják be a produkciót, amelyben most is lesz néptánc és balett, Keller János, a Vörösmarty Színház művésze közönségkedvenc slágereket énekel, Dávid József pedig klarinétzenével lepi meg az otthonokban élőket. Az udvarra, kertbe tervezett előadásokat a szépkorú nézők biztonságos távolságból tudják majd megtekinteni.

A Művészkaraván a hét további részében a megszokott menetrend szerint járja a várost: csütörtökön és pénteken 15.00 és 17.00 órakor, szombaton 10.30, 15.00 és 17.00 órakor tűnik fel újabb helyszíneken.