Hírek

Önkéntesként segítenek a programszervezők

2020. május 14.   Fehérvári Programszervező Kft.  

A Fehérvári Programszervező Kft. munkatársai az első között jelentkeztek a felhívásra, hogy önkéntesként beszálljanak a koronavírus-járvány miatt otthonaikba zárt idős, rászoruló emberek ellátásába. Most megfordult a szereposztás, a rendezvényeken nekik segítenek a nyugdíjasok, most ők segítenek az időseknek.

A koronavírus-járvány okozta helyzetben sokakhoz hasonlóan a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársai is otthonról teszik a dolgukat. A megszokott, szeretett rendezvényeket még egy ideig nélkülöznünk kell, de a programszervezők folyamatosan dolgoznak olyanok megvalósításán, amelyeket a helyzet lehetővé tesz. Ilyen például a Művészkaraván, amely a város művészeti intézményeivel összefogva született meg. Tart a távolabbi programok előkészítése is, mindezek mellett pedig a munkatársak önkéntes munkát is végeznek.

A város polgármesterének felhívására a cég munkatársai az elsők között jelentkeztek, hogy segítsenek. Fokozatosan kapcsolódtak be a munkába, mára már tizenkilencen rendszeresen végzik a kapott feladatokat, eddig már több mint 300 órányi munkával járultak hozzá a fehérvári önkéntes csapat munkájához, nyolcvannál több idős embernek segítenek folyamatosan városszerte.

A feladatok változatosak: bevásárolnak élelmiszerboltban, piacon, drogériában, kiváltják a gyógyszereket a patikából, ügyeket intéznek bankban és postán, de leviszik a szemetet is, ha épp arra van szükség. Volt, akinek virágot vettek, másnak a kontaktlencse cseréjében segítettek, de adtak fel lottót is megbízás alapján. A rendezvényszervezők közül ketten, Igari Balázs és Sári Máté az ebéd házhoz szállításából is kiveszi a részét: naponta 15–16 helyen jelennek meg ebédidőben – egyszóval a programszervezők most is ott vannak mindenütt, csak kicsit más szerepben: míg a rendezvényeken nekik segítenek a nyugdíjas önkéntesek, most ők segítenek az időseknek.

Fotó: Igari Balázs