Hírek

Lecsónak lennie kell – július 10-én indul a regisztráció

2020. június 22.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Hamarosan elindul a jelentkezés a XVI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra: a magánszemélyek, civil és egyéb szervezetek július 10-től regisztrálhatnak a megújult online felületen, amelyen egy jól kezelhető térképről választhatják ki főzőhelyüket. Újdonság az is, hogy idén már online bankkártyás fizetésre is lehetőségük lesz a magánszemélyeknek. A cégek számára külön jelentkezési idősávot tartanak fenn a szervezők.

A hosszú, rendezvények nélkül töltött hónapok után óriási örömöt szerzett a Fehérvári Lecsófőző Vigasság rajongóinak a bejelentés: szeptember 19-én megtartják a programot, a szokott helyen összegyűlhetnek a családok, baráti társaságok, munkahelyi csapatok, hogy felszabadultan, a közös főzés örömét élvezve együtt töltsenek egy napot. Az idei már a tizenhatodik lesz a Lecsófőző Vigasságok sorában, várhatóan ismét több száz üstben rotyog majd a megunhatatlan lecsó. A nap végére most is kiderül majd, ki lesz 2020-ben a Lecsókirály, de a hagyományoknak megfelelően új gazdára talál a Sipi Emlékkupa és díjazzák a Legdekoratívabb Főzőhelyet is.

Hamarosan elindul a regisztráció a magánszemélyek, civil és egyéb szervezetek (intézmények, egyesületek, alapítványok), pártok számára, akik/amelyek egy hónapon át, július 10. és augusztus 11. között foglalhatnak főzőhelyet az eseményre. Idén egy megújult, átlátható, felhasználóbarát online felület várja az érdeklődőket, amelyet a www.fehervariprogram.hu oldalon keresztül érhetnek el. A honlapon új, térképészek bevonásával készített, valósághű térképet is találnak a jelentkezők, amelyen a nagyobb, tágasabb főzőhelyeket pontosan beazonosíthatják az egymástól jól elkülönülő szektorokban.

Fontos tudnivaló a jelentkezők számára, hogy a regisztrációt követően 5 munkanapon belül be kell fizetni a részvételi díjat (amelynek összege évek óta változatlan) – a helyfoglalás kizárólag a befizetés után válik véglegessé. A magánszemélyek, a civil és egyéb szervezetek képviselői személyesen készpénzben vagy bankkártyával teljesíthetik a befizetést Székesfehérváron, a Művészetek Háza aulájában (III. Béla király tér 1., bejárat az épület park felőli oldalán). A pénzbefizetésre július 13. – augusztus 18. között van lehetőség: hétfőn és csütörtökön 10.00–14.00, szerdán 10.00–18.00, pénteken 7.00–15.00 óra között. 2020-ban újdonság, hogy a regisztrációt követően a magánszemélyek online bankkártyás fizetéssel is kiegyenlíthetik a részvételi díjat. Ebben az esetben – hasonlóan ahhoz, mint amikor például a Barátság mozi online felületén vásárolnak belépőt –, a főzőhely foglalása azonnal véglegessé válik.

A lecsófesztiválon részt venni kívánó cégek számára egy külön jelentkezési időszakot – június 29. és július 9. között – tart fenn a Fehérvári Programszervező Kft., amelyről az érdeklődők részletes tájékoztatást kapnak a már említett honlapon.

A szervezők kérik, hogy a regisztráció előtt minden jelentkező olvassa át a honlapon az esemény részletes felhívását, és a kapcsolódó dokumentumokat.

A főzők a bográcsokat a már ismert helyszíneken, a Dózsa György úton, a Móri úton és a Zichy liget körül állíthatják fel. A részvételi díjért cserébe a szervezők tűzifát, tűztálcát, sörpadgarnitúrát, kenyeret és főzőkötényt biztosítanak a résztvevőknek, a lecsó nyersanyagairól a csapatoknak maguknak kell gondoskodniuk.

Minden a Lecsóról »