Hírek

Kirándulásokat, szabadidős programokat is szervezünk

2020. augusztus 29.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Újabb pályázat megvalósításában működik közre partnerként a Fehérvári Programszervező Kft.: a „Segítő Fehérvár Program” elnevezésű projekt keretében szabadidős programok szervezését végzik a munkatársak az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ felkérésére. Augusztus 29-én, szombaton a csókakői vár volt az úti cél, a húszfős kis csapat sok szép élménnyel tért haza.

A Fehérvári Programszervező Kft. a városi rendezvények szervezése, előkészítése és lebonyolítása mellett több pályázat megvalósításában is részt vesz partnerként. Az egyik ilyen a TOP-6.9.1-15-SF1-2016-00001 számú, „Segítő Fehérvár Program” elnevezésű projekt, amelynek keretében az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központtal működik együtt a cég. A projekt a központtal kapcsolatban álló nehéz sorsú családoknak, elsősorban gyerekek számára szervez kirándulásokat – ezek megszervezésében vesz részt a Programszervező.

Az első ilyen alkalommal a Király(ny)i Napok egyik programjára, az augusztus 17-i folkestre jutottak el a résztvevők. A mintegy húsz fős csoport megismerkedett a Táncházzal, egy kis vendégségnek is részesei lehettek a gyerekek, akik aztán végignézték a látványos, szép műsort.

A következő program augusztus 29-én, szombaton volt. A 20 fős kis csapat a Mura utcából indult útnak a csókakői várba, ahol a kedves idegenvezetőnek, Kulcsárné Németh Mariannak köszönhetően sok érdekességet hallhattak az utóbbi években szépen felújított vár történetéről, a korabeli építkezésekről, a középkor haditechnikájáról, Kanizsai Dorottya életéről. A gyerekek „bevették” a várat, lelkesen keresgélték az elrejtett kincseket. A vár alatti pihenőben piknikezett a csoport, és még játékra is jutott idő: előkerült a tollas, és más labdajátékot is kipróbáltak a kisebbek.

Hazafelé  a csoport útba ejtette a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyt is, ahol a vezetett séta után a felnőttek inkább hűsöltek, a gyerekek viszont fáradhatatlanok voltak, a legjobban a mezítlábas parkrész tetszett nekik.

A következő kirándulás alkalmával egy fehérvári helyszínt keresnek majd fel, a Bory-várba indulnak a résztvevők, ahová a kedvelt kisvonattal jutnak majd el.

A projekt keretében összesen tíz kirándulást szerveznek, az úti célok között szerepel például a Bory-vár, a Sóstó Természetvédelmi Terület, Rétimajor „Halországa”, de a tervek szerint a gyerekek eljuthatnak Budapestre a Csodák Palotájába, valamint a veszprémi állatkertbe is; az egyik program pedig a Barátság mozival ismerteti meg a résztvevőket, akik benézhetnek a vetítőbe és a filmraktárba is, és természetesen megnéznek egy filmet is, amely után „morzsaparty” és beszélgetés várja majd őket.

Fotó: Nikolényi Mirtill

 


 

,