Hírek

Mit tervezünk, ha újra együtt lehetünk? – Szárazréti Nyugdíjasklub

2021. május 7.   SZKKK  

Hamarosan a közművelődési intézmények is megnyithatják kapuikat, hogy ismét élet költözzön a hosszú ideig kihalt terekbe. Május 10-én nyitnak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ házai is, ezért megkerestük a nálunk „lakó” egyesületeket, csoportokat: milyen terveik vannak az újraindulásra? Kérdéseinkre a Szárazréti Nyugdíjasklub vezetője, Khaut Magdolna válaszolt.

– Nagy terveink voltak, de a novemberi zárás mindet keresztül húzta. Tavaly alapítottuk újjá a nyugdíjas egyesületünket, éppen csak megvolt az alakuló ülés, megválasztottuk a vezetőséget, aztán sajnos már nem tudtunk személyesen találkozni – mesélte Khaut Magdolna. A klubnak több mint harminc tagja van, a járvány előtti időszakban hetente egyszer, csütörtökön találkoztak a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar klubhelyiségében.

– A tagok közül tízen-tizenketten aktívan táncolnak a Fürgelábak Tánccsoportban, amely már hat éve létezik. Egy country fesztiválon járva merült fel bennem, hogy ezt nálunk is lehetne csinálni. Másnak is tetszett az ötlet, így született meg a csoport. Rendszeres, és mondhatom, hogy sikeres fellépői vagyunk a fehérvári Nyugdíjas Ki-mit-tud?-nak, de az évek során jártunk már Harkányban, Kaposváron és Gyulán is – sorolta a sikeres bemutatkozások helyszíneit a klubvezető.  – A csütörtöki összejövetelek mindig a táncpróbával kezdődnek, ami háromtól ötig tart, ezután jön a klasszikus nyugdíjasklub programja. Megünnepeljük a névnapokat, nőnapot tartunk, bálokat is rendeztünk és sokat kirándulunk. Hat-hét nyugdíjasklubbal tartjuk rendszeresen a kapcsolatot, ők is jönnek hozzánk, és mi is meglátogatjuk őket – mondta Khaut Magdolna, akitől azt is megtudtuk: a kényszerű bezártság idején e-mailben és a közösségi oldal csoportjaiban is tartották egymással a kapcsolatot, de mindenkinek hiányzik a személyes találkozás. A nyár előtt nem biztos, hogy lesz ilyen, hiszen még többen várnak a védőoltásra, de bíznak benne, szeptembertől visszaáll a rend, és újraindul a megszokott élet a klubban is.

  

  


 

,