Hírek

Stúdióban és szabadban: SportmajálisON 2021

2021. május 1.   SZKKK  

Idén sem szakadt meg a hagyomány: ha nem is a megszokott formában, de legalább élőben tartották meg május elsején a város sportos eseményét. A SportmajálisON 2021 programjában számos mozgásformát kínáltak a szervezők a sportot szeretőknek, akik érdekes beszélgetéseket is hallhattak a szünetekben a Titkok Háza stúdiójából. A szép időt sokan kihasználták, és sporttal töltötték a szombatot. Az edzéseket a programot szervező Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ saját YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán is visszanézhetik az érdeklődők.

Délelőtt fél tízkor „startolt” a SportmajálisON élő adása a Titkok Házából. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ csapata felkészülten várta a közvetítést, profi módon zajlott a program egész délelőtt. Sorban érkeztek az edzők és a beszélgetőtársak, akiket a tréningek közötti szünetekben Somos Zoltán faggatott választott sportágukról. Az edzéseken mindenki megtalálhatta a neki valót: László Dominik saját testsúlyos edzést tartott, Légrádi-Pallós Gyöngyvér aerobikra és dinamikus gerinctornára hívta a nézőket, Utasi Petra óráján a jóga gyakorlatokba kóstolhattak bele, Kiss Marcell pedig funkcionális edzésre várta a mozogni vágyókat.

Az első stúdióbeszélgetésre biciklivel – annak is egy különleges, nyereg nélküli fajtájával érkeztek a vendégek: a téma a triál sport volt, Somos Zoltán Kovács Krisztiánt és Horgos Mátét kérdezte az átlagnéző számára talán veszélyesnek tűnő sportról. Egy másik vendég, Németh Norbert a darts világába kalauzolta az érdeklődőket. Kaufer Tamás amatőr futó, versenyszervező, szpíker arról is beszélt, hogyan élte meg a covid okozta fertőzést, és mindenkit arra biztatott: használja ki a jó időt, menjenek, sportoljanak az egészségükéért. Egy világszerte ismert vendég is járt a stúdióban: Bánhegyi Adrienn ugróköteles világbajnok mesélt arról, hogy találkozott ezzel a nagyon látványos, fejlesztő, erősítő sporttal, amely a mai napig meghatározza az életét. A többszörös bajnok egy kis bemutatót is tartott a stúdióban a nézőknek.

A szép időben sokan töltötték a szabadban az időt, a város több pontján láttunk futókat szombaton is, ahogyan kiránduló családokat a Sóstón vagy a pentelei erdőben. A SportmajálisON szervezői arra kértek mindenkit, küldjenek fotókat a délelőtti otthoni edzésekről és a szabadban végzett sportolásról is a sportmajalis2021free@gmail.com e-mail címre.

Az idei programnak része volt egy újdonság is: a SportamajálisON különböző távú futó és kerékpáros kihívásait teljesítők egy-egy éremmel lesznek gazdagabbak. A teljesítésről küldött fotók alapján a jól megérdemelt érmek átvételéről a szervezők értesítik majd az érintetteket.

Fotó: Simon Erika (ÖKK) és Lőrincz Miklós

Aki lemaradt róla, vagy újra edzene László Dominikkal, Légrádi-Pallós Gyöngyvérrel, Utasi Petrával és Kiss Marcell-lal, itt megtalálja az adást, amelyben természetesen az érdekes beszélgetések is újranézhetők:

 

 

 

 

 


 

,