Hírek

Díjátadó a Fehérvár Hero győzteseivel

2021. augusztus 7.   SZKKK  

A negyvenöt napon át tartó Fehérvár Hero applikációs játék második fordulójának dobogós helyezettjei – Kiss Zsolt és Péterfia Nóra, valamint Szöllősi Ádám nevében Havasi József – ma a Székesfehérvári Királyi Napokat beharangozó Művészkorzó programsorozat utolsó rendezvényei előtt vehették át nyereményeiket Cser-Palkovics András polgármestertől és Róth Péter alpolgármestertől a Városház téren.

 A rendezvényínséges időszakban sokan kapcsolódtak be a tavaly októberben meghirdetett Fehérvár Hero játékba, amelynek „második felvonása” május 20-án kezdődött és július 3-án ért véget. A 45 napon át tartó játékban a résztvevőknek naponta kellett megoldaniuk a telefonjukra érkező feladatokat. A hőstettek között szerepelt az önkéntesség, az újrahasznosítás témaköre, de várostörténeti kihívások is vártak a játékosokra. Több városi zarándoklatot is hirdettek a szervezők, amelyek során már a kiindulópont megtalálása sem volt egyszerű. A résztvevők sütöttek süteményt, terveztek modern címert Székesfehérvár számára, alkottak szuperhős logót, készítettek malacperselyt PET-palackból, hallgattak Beatles-számokat és felfedezték a Rácbányát – egyszóval igen sokféle kihívással „küzdöttek meg” a játék során.

Az applikációt az Absurd Kft. fejlesztette, a játékot a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai bonyolították le. A játék végére az élen hármas holtverseny alakult ki, a legtöbb pontot – egyenként 4260-at – idén a „PinGVin87” nicknéven játszó Kiss Zsolt, „Nóri”, azaz Péterfia Nóra és Szöllősi Ádám szerezte. A holtversenyt a szabályok szerint sorsolással kell eldönteni. A szervezők azonban – a polgármesterrel egyetértésben – úgy döntöttek, hogy a három első helyezettet egyformán jutalmazzák, így mindhárman 70 ezer forint értékű ajándékot kaptak, mely helyi üzletek ajándékutalványaiból, valamint a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány által felajánlott A Székesfehérvári Sóstó Természetvédelmi Terület című könyvből áll. Szöllősi Ádám személyesen nem tudott részt venni a díjátadón, az ő nyereményét Havasi József vette át.

Gratulálunk a győzteseknek, és minden résztvevőknek köszönjük, hogy velünk tartottak a játékban!

Fotó: Simon Erika (ÖKK) és Lőrincz Miklós