Hírek

Nyitott tornatermek az SZKKK házaiban is

2021. szeptember 3.   SZKKK  

A járványhelyzet miatti hosszú szünet után szeptember 6-tól újra elindul a Nyitott tornatermek program, amely már majdnem két évtizede, 2004 óta nyújt ingyenes sportolási lehetőséget a mozogni vágyó fehérváriaknak. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ több háza is évek óta helyszínt ad a programnak: a Csalai Közösségi Tér, a Kisfaludi Közösségi Ház és a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar épületében várják a régi és új érdeklődőket.

Több ezer mozogni, sportolni vágyó székesfehérvári igényeit elégíti ki évek óta Székesfehérvár önkormányzata a 2004-ben elindított Nyitott tornatermek programmal. A hét minden napján van lehetőség sportolásra, a város minden részében találhat a maga számára megfelelő mozgásformát az óvodásoktól a nyugdíjasokig bárki. Az egyéni sportok mellett csapatsportokat is találnak az érdeklődők a palettán, több helyszínen lehet például tollaslabdázni, de van floorball, kosár- és röplabda, valamint asztalitenisz is a kínálatban. Ezen kívül gerinctornát, kondicionáló vagy alakformáló tornát is választhat, aki éppen most gondolkodik életmódváltáson.

A Nyitott tornatermek programjában az SZKKK házai is részt vesznek évek óta. Hétfőtől ezeken a helyszíneken is újra elindulhatnak a foglalkozások. A Csalai Közösségi Térben a nyugdíjas tornát Barati Ferencné vezeti, a foglalkozásokat kedden és csütörtökön 9.00–10.30 óra között tartják. Ugyanitt Szekeres Zsuzsa a hölgyeket várja zenés tornára, szintén kedden és csütörtökön 18.00–19.00 óráig.

A Kisfaludi Közösségi Házban a nyugdíjas egészségmegőrző torna alkalmait hétfőn és szerdán 18.00–19.00 óráig vehetik igénybe az idősebbek, a tornát Csillag Kata irányítja. A nyugdíjasok órája után itt női kondicionáló torna kezdődik, szintén Csillag Kata vezetésével: a hölgyek 19.00–20.00 óra között mozoghatnak.

A Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban is lesz nyugdíjas torna: kedden 17.15–18.15, csütörtökön pedig 18.00–19.00 óra között Flashner Zita várja az idősebbeket. A női torna – szintén az ő vezetésével – kedden 18.30–19.30, pénteken pedig 18.00–19.00 lesz minden héten.

Várunk minden érdeklődőt! Tegyenek az egészségükért mozgással!