Hírek

Fejér színei: néptáncgála Szárazréten

2021. október 3.   SZKKK  

„Fejér színei” címmel rendezett találkozót Fejér megyei amatőr néptáncegyütteseknek az Alba Regia Táncegyesület és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ október 2-án, szombaton a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban.

A találkozón 17 csoportot láthattak a néptánckedvelők: az Alba Regia Táncegyüttes, az Alba Regia Táncegyüttes Senior csoportja, az Ikarus Senior Táncegyüttes és a TáncolKODÓ Táncegyüttes Székesfehérvárról, a szabadbattyáni Sárrét Néptáncegyüttes, az Adony Táncegyüttes – Salina, a Nagyvenyimi Táncegyüttes, a Mezőfalvi Néptáncegyüttes, a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, a Baracs Néptáncegyüttes, a csókakői Barkócaberkenye Néptánccsoport, a martonvásári Százszorszép Táncegyüttes, az iszkaszentgyörgyi Szent György Táncegyüttes, a Madocsai Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a Pyrgos Zenekar és Táncegyüttes Beloianniszból, a Saarer Tanzgruppe Szárról, a Zorica Tánccsoport Ercsiből érkezett, hogy bemutassa koreográfiáját. A táncosokat élőzenével kísérte a fehérvári Galiba és a Szedtevette zenekar.

A táncok az egész Kárpát-medencét bejárták, a nemzetiségi csoportok jóvoltából pedig tányértöréssel és virágszirom-dobálással fűszerezett görög sirtakit, sváb polkát és délszláv körtáncokat is láthattunk. A házigazda Alba Regia Táncegyüttes mellett a legnagyobb tapsot a madocsai hagyományőrzők és a görög kultúrát képviselő Pyrgos fergeteges show-ja kapta, és vastapssal jutalmazta a közönség a találkozót záró nagyvenyimiek cigánytáncát is.

Fotó: Lőrincz Miklós

 


 

,