Hírek

Mikulás a Tüzér utcában

2021. december 2.   SZKKK  

Mikulásváró délutánt szervez a Tüzér utcai „Befogadlak” Baptista Gyermekotthon lakóinak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) helyi szervezete megbízásából. A kézműves foglalkozások mellett arcfestés, sok finom sütemény és innivaló is várja a gyerekeket, akikhez csomagokkal a zsákjában megérkezik a Mikulás is december 6-án, hétfőn.

Sok-sok finomság, édes és sós sütemények, mézeskalács, melengető tea, gyümölcslevek és szörpök – ami a vendéglátást illeti. Ami pedig a Mikulásváró programját, abban sem csalódnak majd a gyerekek: a kézműves foglalkozásokon képeslapot, karácsonyfára való díszeket és mécsestartót is készíthetnek december 6-án, hétfőn 16.00–19.00 óra között. A Mikulás-napi eseményt a Ficsak Székesfehérvár megbízásából, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Motívum Kulturális Egyesület és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai szervezik a „Befogadlak” Baptista Gyermekotthon lakóinak, akik az arcfestést, a csillámtetoválást is kipróbálhatják, miközben karácsonyi hangulatú zenéket hallgatnak. Természetesen megérkezik az otthonba a Mikulás is, ötven ajándékcsomaggal a zsákjában.

November elsejétől a Tüzér utcai gyermekotthon fenntartója a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Intézményfenntartó Központja. A „Befogadlak” Baptista Gyermekotthonban 48 gyermekről gondoskodnak az intézmény dolgozói, csecsemőtől a 18 évesig. Az intézmény – amelyet korábban csecsemőotthonként, majd Kikinda utcai gyermekotthonként ismertünk – új, hat éve épült. Adottságai lehetőséget nyújtanak arra is, hogy gyermeküket egyedül nevelő 18 éven aluli, vagy – utógondozás keretében – ennél idősebb fiatal anyákat is elhelyezzenek itt, egy csoportban pedig a különleges ellátást igénylő, három év alatti gyerekekkel foglalkoznak. A gyermekotthon öt házból áll, mindegyikben gyermekfelügyelő és pedagógus vagy egy felsőfokú szociális végzettséggel rendelkező házvezető, nevelő foglalkozik az ott élő gyerekekkel, fiatalokkal.