Hírek

Megújul Öreghegy kulturális központja

2022. január 4.   SZKKK  

Az Öreghegyi Közösségi Ház felújítás miatt várhatóan április 15-ig zárva tart, a ház állandó csoportjai ideiglenesen a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) más házaiban és közösségi tereiben működnek. 

A Fanta-villa néven is ismert épület mintegy 70 éve a városrész kulturális központja. A házban az utóbbi időben komolyabb, átfogó felújítás nem történt, mindössze a szükséges mértékű̋ karbantartási, állagmegóvási munkálatokat végezték el. Ennek következtében az egyes padló- és falburkolatok elhasználódtak, esztétikailag leromlott az állapotuk, a villamos hálózat nem elégíti ki a mai igényeket. A mostani felújítás keretében az épület földszintjének teljes villamos hálózata megújul, a földszinti férfimosdó és büfé komplett gépészeti és építészeti átalakításon megy keresztül, valamint megújul a földszinti helyiségek padló- és falburkolata, mennyezete is.

Az SZKKK célja, hogy közösségi házai, terei megfeleljenek a mai kor követelményeinek. Az intézmény fontosnak tartja, hogy az Öreghegyi Közösségi Ház látogatói, az ott működő egyesületek, csoportok, közösségek modern rendszerekkel felszerelt, élhető, szép környezetben élvezhessék a programokat, illetve folytathassák tevékenységüket. A felújítási munkálatok várhatóan 2022. április 15-ig tartanak, erre az időszakra az SZKKK vezetése igyekszik minden saját művelődő közösségének helyszínt találni a közösségi együttlétre, hiszen számunkra is fontos, hogy a közösségek együtt maradjanak.

Köszönjük türelmüket, április derekától ismét várunk vissza mindenkit az Öreghegyi Közösségi Házba!


 

,