Hírek

Szeretni és szeretve lenni

2022. február 17.   SZKKK  

A tudatos társkeresés volt a témája a frissen útjára indult Királykúti Társalgó című beszélgetős sorozat első estjének a Királykút Emlékházban csütörtökön. A bevezető eseményen Bilics Tímea önismereti mentor, a Tudatos társkeresés című könyv szerzője tartott interaktív előadást és könyvbemutatót a sokakat érdeklő témában.

Az új sorozat első eseményét a február 13–20. között zajló Házasság hetére időzítette a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. Az est vendége bevezetésként arról is beszélt, hogy nemcsak a Házasság hete van most: hétfőn volt Valentin-nap, ami a szerelmesek mellett a társkeresők számára is fontos nap, hiszen sokan reménykednek benne, hogy talán épp ekkor találkoznak életük leendő párjával.

Hogyan keressünk társat? Egyáltalán: mióta létezik társkeresés? Hiszen fél évszázada még nem így találtak párjukra az emberek, egészen más volt az ismerkedés módja, mint manapság – emlékeztette a jelenlévőket az előadó. Az utazási lehetőségekkel kinyílt a világ: míg régen az emberek csak szűkebb lakóhelyükön talál(hat)tak párra, ma más sokkal több a lehetőség, az internet pedig elhozta az online társkeresés lehetőségét is – tért át napjainkra az est vendége.

És mit keresünk a másikban? Ki a jó társ? Mitől – és kivel – leszünk boldogok? Gyorsan záporoztak Bilics Tímea kérdései, és minden kérdésnek közösen járt a végére az est közönségével. Szóba került az önismeret és az önfejlesztés is, hiszen fontos, hogyan mutatjuk meg magunkat a világnak, hogyan jelenünk meg mások előtt, akikkel esetleg ismerkedni is szeretnénk. Hasznos ötletekkel, megszívlelendő tanácsokkal távozhattak az estről mindazok, akik még mindig – vagy újra – életük párját keresik.