Hírek

Elindult a Jazzpéntekek sorozata

2022. március 11.   SZKKK  

Az Ávéd-Fenyvesi-Gyárfás trió koncertjével indult útjára a Jazzpéntekek sorozata március 11-én: idén tavasszal több ilyen eseményre is várja a jazzrajongókat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az intézmény Fürdő sori központjába.

A sorozatot nyitó együttesben Ávéd János szaxofonon, Fenyvesi Márton gitáron, Gyárfás Attila pedig dobon játszik – a koncertet felvezetve Ávéd János elmondta: erre az estére Balance című lemezükről hoztak zenéket. Ez az album a beszéd prozódiáján alapuló kompozíciókat, az improvizáció pillanatát idéző, ritmikus alapú kompozíciókat, az elektronikával dúsított népballada hangulatot közvetít. Basszushangszer nélküli triójukban a mély regiszter tudatos hiányát szabad formai és zenei eszközökkel kísérlik meg a hangzás egyensúlyába hozni. Műsorukban előszeretettel használnak fel bármilyen zenei témát vagy stíluselemet, akár a klasszikus, akár a kortárs zenéből.

A sorozat következő koncertjén, március 25-én az Elek István Quartet lép a közönség elé. A belépés arra a koncertre is ingyenes, de regisztrácóhoz kötött. 

 


 

,