Hírek

Kiállítással, koncerttel, bulival nyílt meg az Öreghegyi Közösségi Ház

2022. március 27.   SZKKK  

A három hónapon át tartó felújítás után újra kinyitotta kapuit az Öreghegyi Közösségi Ház. Öreghegy kulturális központja Nánási Pál fotókiállításával, a Kamilka & Pesti Sikk koncertjével és a Coco Loco bulijával várta régi és új látogatóit a szombati Nyitva című rendezvényére, amelyen a közönség be is járhatta a megszépült, megújult épület tereit.

Ahogy arról korábbi írásainkban már beszámoltunk, a decemberben kezdődött részleges felújítás során megújult az épület földszintjének teljes villamoshálózata, komplett gépészeti és építészeti átalakításon esett át a földszinti férfimosdó és a büfé, valamint megújult a földszinti helyiségek padló- és falburkolata, mennyezete is. A büfé átalakításával, az új bútorokkal és lámpatestekkel tágasabb, barátságosabb lett a földszinti előtér, a kiállítótermekben pedig korszerű, kifejezetten kiállítások megvilágítására alkalmas lámparendszert szereltek fel, ez is ezen az estén debütált.

A ház idei első kiállításán Nánási Pál fotóművész képeit láthatja a közönség április végéig, a tárlatot Ördög Nóra, az alkotó felesége és legkedvesebb modellje nyitotta meg. A termeket zsúfolásig megtöltő közönség megtudhatta tőle, hogy Nánási Pál ritkán állít ki, fotói általában csak monitoron, illetve magazinokban és plakátokon láthatók, és most számukra is fura látvány ilyen óriási méretben látni a képeket.

A népszerű fotós legutóbbi, sok-sok évvel ezelőtti kiállítása attól volt különleges, hogy azok a képek háromdimenziósak voltak, csak 3D-szemüveggel lehetett megnézni őket. A mostani kiállításra más technikai újdonsággal készült az alkotó hátterében dolgozó kreatív csapat, amelynek tagjai egyébként a megnyitóra is elkísérték Nánás Pált: az Öreghegyen látható képek többsége életre kelthető az Artivive telefonos applikációval – érdemes telefonnal érkezni a tárlatra. A telefont a képre közelítve a kijelzőn megelevenedik, megmozdul a kép: történetbe helyeződik a rajta szereplő alak, vagy az alkotás folyamatát láthatjuk, hiszen több olyan kép is szerepel a tárlaton, amely fázisfotókból áll össze.

Nánási Pál a két részre bontott kiállításról elmondta: az egyik teremben az utóbbi 25 év terméséből válogatott fotók láthatók: tájképek, hazai hírességek portréi, művészi képek Nóráról és gyermekeikről, Miciről és Vencelről. A másik teremben viszont olyan friss sorozatok debütálnak, amelyeket eddig máshol még nem mutattak be. Az izgalmas, különleges képek glamour stílusban készültek, finom érzékiséget sugároznak, a női szépségről mesélnek. A képek modellje két televízióból ismert sztár: a Dancing with the Stars című műsorban szereplő Lissák Laura, aki a megnyitóra is elkísérte az alkotót, valamint az Exatlon Hungary versenyzője, Pap Dorci.

A színházteremben a zenéé volt a főszerep ezen az estén. Az eseményre érkezőket Kamilka & Pesti Sikk koncertje várta – a színpadon Hollywood tündöklő zenés filmes világának aranykora és a hazai sikkes és csillogó swing-korszak elevenedett meg: a klasszikus, régi slágerek többeket táncra is csábítottak. Ugyancsak táncba hívogatott a nap programját záró Coco Loco zenekar csípőtekerős, karibi karneváli hangulatú bulija, hiszen a lendületes latin dallamok mellett napjaink slágerei is felcsendültek a kilenctagú csapat műsorában.

Fotó: Lőrincz Miklós

 


 

,