Hírek

Stílus, divat, design a tóparton

2022. március 6.   SZKKK  

Bár a címével az erősebbik nemet is megszólította, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szombati rendezvénye a várakozásoknak megfelelően mégis a hölgyeket vonzotta jobban: nem csak megcsodálhatták a különleges, szép ruhákat a Fürdő sori központi épületben, de a tervezőkkel is beszélgethettek trendekről, anyagokról, öltözködési és sminktanácsokat kaptak a szakértőktől, miközben egymással beszélgetve finom móri borokat is kóstolhattak. Az estet Perrin koncertje zárta.

Stílus, divat, design – ezekkel a hívószavakkal csalogatta március első hétvégéjére a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ programja a közönséget, amelynek összetételére nagyobb tétekben fogadhattunk volna előre. Igen, ahogyan az várható volt, a szép ruhák, a különleges, egyedi kiegészítők csábításának a hölgyek tudtak kevésbé ellenállni. Fiatalabbak és idősebbek, barátnők csapatban vagy éppen anya a lányával – elmélyülten nézelődtek a Fürdő sori épület kiállítótermében, ahol a próbababák és az állványok mellett a ruhák megálmodói is ott álltak, hogy válaszoljanak az érdeklődők kérdéseire. Sokan csodálták vágyakozva Kornacker-Kabo Blerta minőségi bőrből, kis szériában készült táskáit, tárcáit is.

Az Art style programra meghívott tervezők – Asbóth Réka és Zsófi, Jeremcsuk Edina és Tóth Helga – kollekcióinak egy részét divatbemutató keretében vonultatták fel a modellek az alkalmi kifutón. Extravagáns estélyi vagy a hétköznapokban is hordható kényelmes, mégis elegáns darabok mellett esküvőre való különleges, romantikus kreációkat láthatott a közönség szombaton délután. Csipkék, fodrok, masnik, sejtelmes dekoltázsok, rövid és hosszú szoknyák, gyönyörű színek és virággal díszített álomanyagok – ahogyan az elkapott beszélgetésfoszlányokból kivettük, mindenki talált legalább egy olyan darabot, amit szívesen magáénak tudott volna, és ha másként nem is, a telefonján haza is vitte magával „választottját”.

Egy percet sem pihent az aulában Seprényi Melinda, a sminkmester előtt folyamatosan várakoztak a hölgyek, akik nem csak ötleteket, jól használható tippeket, de ragyogó sminket is kaptak tőle erre a szombat estére. Az aula másik oldalán Szabó Olívia stílustanácsokkal segítette a hozzáfordulókat például abban, milyen típusú ruhák állnának rajtuk jól, hogyan lehet a színeket kombinálni, milyen trükkökkel lehet kiemelni az előnyös adottságokat vagy éppen – a megfelelő öltözködéssel – elrejteni azokat, amelyekkel kevésbé elégedettek.
A délután hangulatához tökéletes kiegészítőként szolgáltak a finom móri borok, amelyekről Izmindi Réka szívesen beszélt is az érdeklődőknek. A divat és szépség jegyében telt délutánt Perrin koncertje zárta a tóparton.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffehervariprogram%2Fposts%2F2150820455067203&show_text=true&width=500″ width=”500″ height=”875″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>