Hírek

Pünkösdi Virágálom a belvárosban

2022. május 30.   SZKKK  

A pünkösdi hétvégén ismét virágpompába öltözik a fehérvári belváros. A virágkötő mesterek ebben az esztendőben hat helyszínen alkotnak, az Országalmát közösen díszítik fel az ünnepre. A megnyitó után néptáncosok kíséretében körsétát tehetnek az érdeklődők a helyszíneken, a Városház téren koncertek, családi programok várják a fehérváriakat június első hétvégéjén – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón.

A Pünkösdi Virágálom rendezvénye évek óta szép hagyomány Székesfehérváron, nagy öröm, hogy az eseményt idén ismét a szokásos formában, színpadi műsorokkal, családi programokkal rendezheti meg a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az ünnepi hosszú hétvégén, június 3–6. között – mondta a város alpolgármestere, Lehrner Zsolt. Idén hat virágüzlet vesz részt a belváros díszítésében: az Országalmát közösen öltöztetik virágpompába, a Városház téren a színpadnál a Tűzvirág, a Török-kútnál a Syl de Fleur, a Tip-Top előtt a Virágvár, ciszter templom előtt a Budai 66 Virágüzlet, a Mátyás király-emlékműnél a Hortenzia Virágszalon, az Igéző előtt az Árvácska & Oázis Virágüzlet kompozícióit láthatja majd a közönség az ünnepi napokon.

Az ünnepélyes megnyitó június 3-án, pénteken 17 órakor lesz a Városház téren, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester mond köszöntőt. Ezután Pánczél Péter ifjúsági Európa-bajnok, mester virágkötő vezetésével körséta indul a helyszínekre, amelyen közreműködik az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Kókonya csoportja – erről az SZKKK szakmai vezetője, Igaz Krisztina beszélt, aki azt is elmondta: kihasználva a Városház tér fölött, advent idején a hópihéket tartó drótokat, függesztett virágdíszek is készülnek az idei rendezvényre. Este hat órakor kezdődik a színpadon a hagyományos virágkötészeti bemutató és árverés Pánczél Péter és a Virágvár Virágüzlet közreműködésével: a csokrokért befolyó összeg ebben az évben is jótékony célokat szolgál, a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítványt támogatják mindazok, akik részt vesznek az eseményen.

Az ünnepi hétvége mindhárom napján délután négytől este nyolcig kézműves foglalkozások várják a családokat: a Fehérvári Kézművesek Egyesületével tavaszi virágokat, madarakat, ékszereket készíthetnek a résztvevők különböző kézműves technikákkal. A színpadon szombaton Palásti Máté gitárestjét, vasárnap a Vörösfenyő zenekar koncertjét élvezheti a közönség este hattól, hétfőn pedig előbb a Magyar Népmese Színház Az aranytollú madár című interaktív meseelőadása, majd az Oti Voice & Bass műsora várja a nézőket.

A Pünkösdi Virágálom részletes programja a www.fehervariprogram.hu oldalon olvasható.