Hírek

A Sportmajális személyesen az igazi

2022. május 2.   SZKKK  

Két év szünet után újra elindult május elsején a felvonulás: a város számos sportegyesülete vett részt a hagyományos menetben, amely a Petőfi-szobortól indulva haladt végig a városon a Mol Aréna Sóstóig, ahol bemutatók, a sportágak kipróbálásának lehetősége várta a Sportmajális vendégeit. A megnyitón átadták a Székesfehérvárért díjakat is. A sportos programok mellett a Sóstó Látogatóközpontban és környékén a Tisztán látszik fesztivál a környezettudatos életmódra hívta fel a figyelmet sok játékkal, hasznos információval.

Elöl a kicsik, hátrébb a nagyobbak, álljatok be, mindjárt indulunk! – a János vitéz park előtt igazgatták az edzők, kísérők a gyerekeket kilenc előtt pár perccel, hogy aztán végre nekilóduljon a menet. Másfél ezer sportoló jelezte részvételét az idei Sportmajálison, és a hosszan elnyúló felvonuló sokaságot látva mind el is jöttek. A látványos menetet a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar és a Band of StreetS zenekar tette messziről hallhatóvá is. Az egyenpólók, melegítők alapján, no meg a táblák segítségével az utcákon járó nézelődők is beazonosíthatták az egyesületeket, többen meg is jegyezték: nem is tudták, hogy ilyen is van Fehérváron – pont erre jó a Sportmajális, hogy olyan sportágakkal is megismerkedhet az ember, amiről addig nem is hallott.

Az utánpótlás pálya körül a kitelepült egyesületek képviselőit most is meg lehetett szólítani, az érdeklődők több helyen bele is „kóstolhattak” a sportágakba: pisztolyt foghattak a kezükbe az öttusázók asztalánál, vívhattak, súlyt emelhettek és a nyereg nélküli, extrém mutatványokra alkalmas triál biciklikkel is megismerkedhettek. Az ARAK sátránál sok gyerek mutatta meg, milyen magasra tud ugrani helyből és mennyire gyorsan futja végig a kijelölt távot, és persze sokan fociztak a kapuk előtt.

A színpadra egymás után érkeztek az edzők, hogy megmozgassák a közönséget: Dancs Éva zumbára, Péntek Enikő zóna edzésre, Katus Attila aerobikra, Béres Alexandra fitnesz edzésre, Komjáti Zsuzsanna jógára várta a résztvevőket, akik jöttek is szép számban, hogy kedvencükkel együtt sportoljanak egy órát. Aki inkább csak nézelődni vágyott, az a nagyszínpadon figyelhette az egyesületek „ízelítőit”: fitnesz, akrobatikus rock and roll, ritmikus gimnasztika, Alba Dojo SE dobosai, a táncegyesületek produkciói – egészen este hatig tartott a változatos és látványos bemutatók sora. A napot Király Viktor műsora, majd DJ Kátai zárta.

A Sportmajálison adták át a Székesfehérvár sportjáért díjakat is: a 2022-es esztendő egyik díjazottja Németh János, a MOL Fehérvár FC utánpótlás technikai vezetője, az egyesületek közül pedig a város életében hatvan éve jelenlévő Volán Fehérvár Öttusa Szakosztályának tevékenységét ismerték el.

A sportos programok mellett a környezettudatos életmódot népszerűsítő, sok hasznos információval szolgáló Tisztán látszik fesztivál várta a családokat a Sóstó Látogatóközpontban és környékén. Sikere volt az Alba Innovár robotjainak, de sok gyerek és felnőtt élvezte a játékokkal tarkított útvesztőt, és a Sóstó Természetvédelmi Területet bemutató óriás társasjátékkal is szívesen játszottak családok, barátok, a nap végére pedig a sok kéz által festett óriásfestmény is elkészült.

Fotó: Simon Erika (ÖKK), Hajnal Csilla és Lőrincz Miklós


 

,