Hírek

Főzzön és győzzön! – elindult a jelentkezés a Lecsófőző Vigasságra

2022. június 20.   SZKKK  

Megkezdődött a jelentkezés a szeptember 24-i XVII. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra: a magánszemélyek, cégek, civil és egyéb szervezetek június 20-tól regisztrálhatnak az online felületen, amelyen egy jól kezelhető térképről választhatják ki főzőhelyüket, a jegyfoglalási rendszerekből is ismert módon. A rendezvénnyel kapcsolatos minden információ a www.fehervariprogram.hu/lecso honlapon olvasható.

Két év kényszerű szünet után néhány héttel ezelőtt óriási örömet szerzett a Fehérvári Lecsófőző Vigasság rajongóinak a bejelentés: szeptember 24-én megtartják a programot, a szokott helyen összegyűlhetnek a családok, baráti társaságok, munkahelyi csapatok, hogy felszabadultan, a közös főzés örömét élvezve együtt töltsenek egy napot. Az idei már a tizenhetedik lesz a Lecsófőző Vigasságok sorában, és várhatóan ismét több száz üstben rotyog majd a megunhatatlan lecsó. A nap végére most is kiderül majd, ki lesz 2022-ben a Lecsókirály, de a hagyományoknak megfelelően új gazdára talál a Sipi Emlékkupa és díjazzák a Legdekoratívabb Főzőhelyet is.

A magánszemélyek, cégek, civil és egyéb szervezetek (intézmények, egyesületek, alapítványok), pártok több mint két hónapon át, június 20. és augusztus 28. között foglalhatnak főzőhelyet az eseményre. Idén is a 2020-ban megismert, jól átlátható, felhasználóbarát online felület várja az érdeklődőket, amelyet a www.fehervariprogram.hu/lecso oldalon keresztül érhetnek el. A regisztrációs felületen térképészek bevonásával készített, valósághű térképet is találnak a jelentkezők, amelyen a nagyobb, tágasabb főzőhelyeket pontosan beazonosíthatják az egymástól jól elkülönülő szektorokban. A kiszemelt főzőhelyet a jelentkezők a jegyfoglalási rendszerekből is ismert módon, a helyre kattintva választhatják ki.

Fontos tudnivaló a jelentkezők számára, hogy a regisztrációt követően 5 munkanapon belül be kell fizetni a részvételi díjat (amelynek összege évek óta változatlan) – a helyfoglalás kizárólag a befizetés után válik véglegessé. A cégek átutalással, a magánszemélyek, a civil és egyéb szervezetek képviselői pedig személyesen készpénzben vagy bankkártyával teljesíthetik a befizetést Székesfehérváron, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sor 3. alatti központjának pénztárában. A pénzbefizetésre június 20. – szeptember 2. között van lehetőség: hétfőn és csütörtökön 7.30–14.00, szerdán 14.00–18.00, pénteken 7.30–15.00 óra között.

A szervezők kérik, hogy a regisztráció előtt minden jelentkező olvassa át a honlapon az esemény részletes felhívását és a kapcsolódó dokumentumokat.

A főzők a bográcsokat a már ismert helyszíneken, a Dózsa György úton, a Móri úton és a Zichy liget körül állíthatják fel. A részvételi díjért cserébe a szervezők tűzifát, tűztálcát, sörpadgarnitúrát, kenyeret és főzőkötényt biztosítanak a résztvevőknek, a lecsó nyersanyagairól a csapatoknak maguknak kell gondoskodniuk.