Hírek

Családi Juliális volt Szárazréten

2022. július 9.   SZKKK  

A mostanában sok programon sikert aratott óriásbuborék-játszó mellett kézműves foglalkozások, lufihajtogatás, arcfestés és bábszínház is várta a Juliális résztvevőit szombaton délután a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban.

A kánikula nem tért vissza a hétvégére sem, és bár a szél fújt, a szép időben sok gyerek érezte jól magát szombaton délután a Juliálison. A Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban a családi programon az óriásbuborék-játszó most is vonzó programnak bizonyult, gyerek, felnőtt egyaránt próbálkozott az ügyességet és türelmet igénylő játékkal – volt, aki több, volt, aki kevesebb sikerrel járt, de mindenki jól szórakozott.

A kézműves foglalkozásokon, ahol – mint ahogyan az lenni szokott – a gyerekekkel együtt a szülők is ügyeskedtek, a gipszfigurák festése mellett a gyöngyfűzés adott feladatot a résztvevőknek, de fonalképet és hűtőmágnest is készíthettek a résztvevők, akik közül többen szép karkötőkkel térhettek haza a rendezvényről. No és persze a legkülönbözőbb arcfestésekkel, ez a program szintén mindig nagyon kedvelt a gyerekek körében: a divatos rajzfilmfiguráktól kezdve a virágos, pillangós mintákig sokfélét választhattak maguknak szombaton, ahogy lufiból is bármit rendelhettek a kardtól a nyuszin át a zsiráfig.

A délutánt a Kámfor Zenés Bábszínház előadása zárta. A sárkány és az ördög meséjében apró marionett-figurák a szereplők, a hagyományos népmesei elemek mellett néhány izgalmas csavart is elrejtettek a mesélők, akik kedves humorral és muzsikával varázsolták el a kis közönséget.

Fotó: Lőrincz Miklós, Szalai Martin és Fatér Dávid

 


 

,