Hírek

Hétpróbás kalandok a Széna téri pikniken

2022. augusztus 14.   SZKKK  

Sok mozgás, pecsétgyűjtő játék mókás kihívásokkal, kézműves foglalkozás és a végére egy koncert – a Széna téri piknik vasárnap várta az érdeklődőket, akik a téren kínált szörpökkel frissíthették magukat a melegben.

Hétpróbások kerestetnek – akár ezzel a szlogennel is hirdethettük volna a Széna téri pikniket, hiszen a gyerekeket mókás kihívásokkal teli, de ügyességet is igénylő pecsétgyűjtő játék várta a másodszor megrendezett eseményen. A kalandokra vállalkozóknak például helyt kellett állniuk az óriáscsúzli mögött: a pontos célzáshoz igencsak szükség volt a koncentrációra, a kisebbeknek a csúzlit kifeszíteni sem volt kis teljesítmény. Akármilyen hatalmas is volt a céltábla, a labdával eltalálni a közepét szintén nem volt egyszerű, a hanoi torony sem adta magát könnyen, és akkor még nem is beszéltünk a „sötétben való tapogatózásról”, amikor a dobozba rejtett tárgyakról kellett kitalálni, mi is akadt az ember kezébe.

A hétpróbások legjobbjai az összegyűjtött pecsétekért ajándékot kaptak, de talán ennél is többet ért, hogy az állomások többségénél apával vagy éppen a nagyival együtt igyekezett az aprónép megoldani a feladatokat. A közös játékra alkalmat adott Kneifel Anna foglalkozása is, amelybe a szülők is bekapcsolódhattak: komoly összmunkát igényelt például a „tartsuk meg két fej között a lufit” játék, ami sok mosolyt is eredményezett az összpontosítás mellett.

A pikniken nagy hangsúlyt kapott a mozgás, hiszen az interaktív gyerekfoglalkozás előtt már délelőtt is sportoltak a résztvevők: Dancs Éva zumba órára várta az érdeklődőket, aztán pedig Szűcs Dorina mutatta meg, milyen a jóga. Felüdülésképpen szörpöt kóstolhattak a piknik résztvevői, akár a kézműves asztalok mellett, ahol sok szép karkötő készült, akár pedig a program végén, amikor a Leonardo Jam játszott a közönségnek. 

Fotó: Simon Erika (ÖKK), Kerkay Zita és Lőrincz Miklós

 


 

,