Felhívások, Hírek

Éneklő Ifjúság Fejér vármegyei kórustalálkozó és hangverseny – Felhívás

2023. január 15.   SZKKK  

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA Ifjúsági Énekkari és Zenepedagógiai Szakbizottsággal együttműködve a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ meghirdeti az Éneklő Ifjúság hangversenyt. A szervezők a Fejér vármegyei általános- és középiskolákból, valamint egyetemekről várják a jelentkezőket (kórusokat, kamarakórusokat, énekegyütteseket).

A kórustalálkozó ideje: 2023. április 26., szerda

A kórustalálkozók helyszíne: Táncház (8000 Székesfehérvár, Malom utca 6.)

A hangversenyen zsűri méltatja, értékeli a produkciókat, javaslataikkal továbbra is segítik a karnagyok munkáját, emellett az idei évben minősítéseket is osztanak. A jelentkező kórusok idén két szekcióba jelentkezhetnek attól függően, hogy milyen tematikájú programot szeretnének bemutatni. Továbbra is fontos, hogy értékes kórusművek igényes előadásban szólaljanak meg. Azon kórusok számára, amelyek nagyon színvonalas produkciót nyújtanak, a zsűri ajánlást ad a KÓTA rendezésében megvalósuló Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen való részvételre. A minősítések típusait, kritériumait tartalmazó szempontrendszer itt érhető el.

Hasonlóan az előző évekhez, a hangverseny legfontosabb célja nem a minősítések megszerzése, hanem az, hogy a gyermekek átéljék a közös éneklés felemelő érzését és közösen dolgozzanak, annak érdekében, hogy a választott dal, dallam a lehető legtisztábban szólaljon meg.

Kérjük a jelentkezőket, hogy a jelentkezési lapot számítógéppel töltsék ki és e-mailben küldjék el a szervezőknek, a következő e-mail címre: orosz.julia@fehervariprogram.hu

Az e-mail tárgyába kérjük beírni: Éneklő Ifjúság

Jelentkezési határidő: 2023. március 27., hétfő 18 óra

Kérjük, kizárólag ezt a jelentkezési lapot használják! Az Éneklő Ifjúság jelentkezési lapon feltüntetett műsort a KÓTA köteles jelenteni a Szerzői Jogvédő Hivatalnak. Ezért kérjük, hogy a kórus műsorát pontosan töltsék ki! (Szerző, szövegíró, mű címe és időtartama.)

Jelentkezési lap »

Minősítési útmutató »

Részletes felhívás »

 

További információk:

Zichy-Orosz Júlia
rendezvényszervező
Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
+3670/443-7068
orosz.julia@fehervariprogram.hu