Hírek

A Hetedhét Játékfesztiválra készülünk

2023. január 27.   SZKKK  

A gyereknapra készül a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a Hetedhét Játékmúzeum stábja – pénteken újabb egyeztetést tartottak a szervezők az idei Hetedhét Játékfesztiválról Igaz Krisztina, az SZKKK szakmai vezetője és Nagy Veronika, a múzeum vezetője irányításával. A sok-sok megbeszélnivaló között az egyik legfontosabb az volt, hova kerülnek az utcai játékelemek, és hol lesznek majd a hagyományos Hétpróba állomásai május 28-án.

Május utolsó vasárnapján újra megtelik játékokkal, gyerekekkel a fehérvári belváros, a Hetedhét Játékfesztivál délelőtt 10 órától este nyolcig várja majd a kicsi és nagyobbacska vendégeket. Ahogyan a pénteki egyeztetésen láttuk, a belváros térképén igencsak szép számban sorakoztak a színes jelzések, amiből pedig az következik: sok-sok utcai játékot próbálhat ki a vendégsereg. A Városház téren és a Fő utcán is lesz bőven választék, olyan játékok, amelyekkel a korábbi Játékfesztiválon találkozhattak, de olyanok is, amelyek most először érkeznek a városba. A szervezők, ahogyan minden évben, gondolnak az egészen kicsikre és a nagyokra is, mindenki talál majd kedvére valót.

Már készülőben a mese, amely alapja lesz a Hétpróbának: egyelőre csak annyit árulunk el a történetről, hogy a múzeum egyik kedves darabjához kapcsolódik majd – most nem egy babához vagy mackóhoz, hanem egy négylábúhoz. A feladatok is hozzá kötődnek majd valamilyen formában. Az állomások egy részét a Fő utcán, másokat a Hetedhét Játékmúzeumban, illetve Szent István Király Múzeum több más épületében találják majd meg a hétpróbások. Azt is elmondhatjuk, hogy mivel a gyereknap egyben pünkösd vasárnapja is lesz, így a Pünkösdi Virágálom rendezvényéhez kapcsolódva egy virágos feladattal is meg kell birkózniuk a gyerekeknek, akik a színpadon idén is remek előadókkal, zenekarokkal találkozhatnak május 28-án, vasárnap.

 


 

,