Hírek

New Orleans a parton

2023. március 18.   SZKKK  

A New Orleans-i zenei klubok hangulatát hozta el a Csónakázó-tó partjára, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központba a Jambalaya szombaton este. Szombati fehérvári koncertjükön több saját daluk csendült fel a stílushűen játszott Bob Shad, Allen Toussaint, Junior Wells, Professor Longhair, Otis Redding, Dr. John, Fats Domino és Johnny Adams dalok mellett.

A Jambalaya 2005-ös megalakulás óta hat lemezt adott ki, a zenekar számtalan sikeres itthoni és külföldi (Belgium, Németország, Hollandia) koncerttel örvendeztette meg a stílus, a New Orleans blues, soul, funky rajongóit.  A Jambalaya tagjai nemcsak a New Orleans-i muzsika megszállott szerelmesei, de barátok is egyben: a zenekart Nemes Zoltán (ének, billentyűs hangszerek), Bellák Miklós (gitár), Sóvári Tamás (trombita), Magda Zsolt (szaxofonok), Varga László (basszusgitár) és Szabó Tamás (dobok) alkotja.

A zenekar nevét az amerikai város jellegzetes, halakból és zöldségekből összeállított, igen sokféle változatban elkészíthető ételéről kapta – érzékletesen utalva ezzel arra a sokszínűségre, ami a mai napig megújuló, napjainkban már önálló zenei műfajnak számító New Orleans-i zenére jellemző. Az este folyamán magát az ételt is meg lehetett kóstolni, hiszen az intézményben működő ViVa Kávézó & Bar ezzel is készült az eseményre.