Hírek

Harmincon túl jár a városrész hagyományos bulija

2023. augusztus 19.   SZKKK  

A borlovagrendek hagyományos felvonulása és a kenyéráldás mellett gyerekprogramok, zenés, táncos szórakoztató műsorok és utcabál is várta a vendégeket a városrész hagyományos rendezvényén, az Öreghegyi Mulatságon. A Bory téri színpadon igazi stíluskavalkád fogadta a közönséget: a szving mellett musicaldalok és operettrészletek is elhangoztak a gyerekeknek szóló zene mellett – Gájer Bálint, az Országos Musical&Operett Kurzus és a Step and Style Studio táncosai mellett a Pitypang zenekar is sikert aratott.

Azok, akik annak idején gyerekként kézműveskedtek a fák alatt, ma már talán a saját csemetékkel együtt jöttek az idén harmincegy éves Öreghegyi Mulatságra. Fix pont ez augusztusban, amikor jó eséllyel találkozni lehet az ismerősökkel, beszélgetni egyet, esteleg bort kóstolni, közben néha együtt énekelni a színpadi fellépőkkel, és persze táncolni a kötelező utcabálban. Tavaly a harmincadik Mulatságot az Öreghegyi Közösségi Házba kényszerítette az eső, de ott is jól érezték magukat a vendégek, de azért mégiscsak a szabadtéri buli az igazi.

Idén a hangulathoz a Pitypang zenekar, a Step and Style Studio, a szving hercege, azaz Gájer Bálint, valamint az Országos Musical&Operett Kurzus tehetséges növendékei járultak hozzá. A Szabó Szilvia művészeti vezetésével működő Kurzus első zárógáláját éppen itt, az Öreghegyen tartotta, azóta 18 év telt el, sok tehetség nőtt fel náluk. A mai fiatalok remek hangulatot varázsoltak a térre, a közönség nagyon élvezte az előadást, amelyben többek között a Moulin Rouge, a Kabaré, a Fame, a Billy Elliot és a Koldusopera jól ismert dalai is elhangoztak, de persze operettrészletek is felcsendültek, többek között A csókos asszonyból, a Mária főhadnagyból, a Mágnás Miskából és a Csárdáskirálynőből.

A borlovagrendek felvonulása, bemutatkozása mellett ebben az évben is volt bor- és kenyéráldás, és elhangoztak a szokásos köszöntők is. Az Öreghegyi Mulatság alkalmat adott az Öreghegy bora cím átadására is, ezt idén Lepsényi Miklós érdemelte ki 2022-es rajnai rizlingjével. A mulatságon a vendégek megkóstolhatták a legjobb Fejér vármegyei borokat is, például a „vármegye bora” kategóriagyőztes 2021-es Paulus Selection Ezerjót, a legjobb fehérbort (Paulus Molnár Borház – Paulus Icewine Selection 2021), a legjobb rozébort (Geszler Családi Pincészet – Gyöngyöző Rozé 2022), valamint a legjobb vörösbort (Etyeki Kúria – Pinot Noir 2020).

Ahogyan tavaly, úgy idén is helyet ad a rendezvény a jótékonysági süteményvásárnak, amelynek bevételéből a Guillain-Barrè szindrómában szenvedő fehérvári kisfiú, Major Zsombor gyógyulását, rehabilitációját támogatják azok, akik itt vásárolnak. A család tájékoztatása szerint az idei vásár bevétele három hónapnyi gyógykezelést fedez.

Az Öreghegyi mulatság utcabáljában a Chameleon zenekar játszott, a rendezvény fény-lézershow-val és az Il Silenzio hangjaival zárult.

Fotó: Bácskai Gergely (ÖKK), Kerkay Zita és Lőrincz Miklós

 

 


 

,