Hírek

Egy hét a házasság jegyében

2024. január 22.   SZKKK  

Hasznos, érdekes és szórakoztató programokkal ünnepli a Házasság hetét a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) az intézmény közösségi tereiben, házaiban február 12–16. között. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire. Az eseményekre már váltható belépő a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon.

A kezdeményezés több mint két évtizede Angliából indult, ma már négy kontinens huszonegy országában ünneplik Valentin-nap környékén a Házasság hetét. Hazánkban 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével – a fehérvári programokat az SZKKK szervezi.

A rendezvénysorozat február 12-én, hétfőn az Öreghegyi Közösségi Házban kezdődik, ahol 18 órától dr. Mihalec Gábor párterapeuta, nemzetközi előadó és tréner tart előadást A viharálló családi kapcsolatok 7 titka címmel. A kapcsolati sikerkönyvek szerzője a pandémia idején folytatott kutatást arról, hogy miként hat a nyomás a párokra – a több mint százezer adat elemzése után kristályosodott ki az a hét gyakorlati terület, amit az előadáson valós életpéldákkal mutat be.

Másnap, február 13-án, kedden 18 órától a Felsővárosi Közösségi Házban Fónad-Hólik Éva tánctanár és partnere viszi táncba a párokat egy könnyed hangulatú, büfével is színesített rock and roll táncesten. A részvételhez előzetes tánctudásra nincs szükség: a tanárok segítenek elsajátítani és gyakorolni a lépéseket.

Február 14-én, Valentin-napon romantikus vígjátékokat vetít a Barátság mozi. 17.30-kor a Jennifer Lopez és Owen Wilson főszereplésével készült Vegyél el című zenés alkotást láthatja a közönség, amelynek hősei „hirtelen felindulásból¨ kelnek egybe, 19.45-kor pedig egy másik pár nyomába szegődhetünk az Imádlak utálni című filmben: ők régi szerelmeik és rokonaik előtt tesznek úgy, mintha szerelmespár lennének, hogy megszabaduljanak a kíváncsi kérdésektől.

Február 15-én, csütörtökön 18 órakor a Királykút Emlékházban folytatódik a rendezvénysorozat: a KétIgen Alapítvány mentorainak párkapcsolat-gazdagító estje könnyed randiprogram pároknak, akik tudatosan szeretnének tenni a párkapcsolati harmónia megőrzéséért. A randiest fókuszában az egyéni és a páros önismeret áll: az est előadói saját életükből és párokkal való munkájuk során szerzett tapasztalataikból merítve beszélnek ennek fontosságáról. A programot minden olyan párnak ajánlják, akik voltak már párkapcsolati gödörben és azoknak is, akik szeretnék elkerülni, hogy belekerüljenek.

A rendezvénysorozat záróprogramja az Öreghegyi Közösségi Házban lesz február 16-án, pénteken 18 órakor: Kárász Eszter és Kerekes József könnyed, zenével átitatott műsora százféle változatban járja körül a nőt és a férfit. A művészek a drámai és vicces szituációkban elhangzó dalokat prózai tartalmakkal szövik keresztül, amelyek humorosan, ironikusan, de legfőképpen őszintén mutatják be egy férfi-nő viszony dinamikáját. A műsorban a századelőtől napjainkig csendülnek fel dalok a sanzonoktól kezdve az örökzöld filmzenéken át a világzenéből és jazzből merített könnyűzenéig.

A rendezvénysorozathoz kapcsolódva „Hívd randira házastársadat!” címmel hirdet pályázatot a SZÉNA Egyesület Fejér vármegyében élő házaspárok számára. Akik január 22. és február 11. között közös képet készítenek a randevújukról és ezt feltöltik az egyesület honlapjára, értékes nyereményeket nyerhetnek: a sorsoláson az Árpád Fürdő, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége fehérvári csoportja, valamint az Origo Mandoletti és Szendvicsbár felajánlásai találnak gazdára. A pályázatokat február 11., vasárnap éjfélig várják a www.szena.hu honlapon, ahol a játék részletei is olvashatók.

Az eseménysorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A Házasság hete részletes programja honlapunkon olvasható, az eseményekre már váltható belépő.

Online jegyvásárlás »


 

, , ,