Felhívások, Hírek

Éneklő Ifjúság Fejér vármegyei kórustalálkozó és hangverseny – Felhívás

2024. január 25.   SZKKK  

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA Ifjúsági Énekkari és Zenepedagógiai Szakbizottsággal együttműködve a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ meghirdeti az Éneklő Ifjúság hangversenyt. A szervezők a Fejér vármegyei általános- és középiskolákból, valamint egyetemekről várják a jelentkezőket (kórusokat, kamarakórusokat, énekegyütteseket).

A kórustalálkozó ideje: 2024. április 24., szerda 8.00–14.00
(10 kórusnál több jelentkező esetén a második nap április 25., csütörtök)

A kórustalálkozó helyszíne: Táncház (8000 Székesfehérvár, Malom utca 6.)

A hangversenyen 3 fős zsűri méltatja, értékeli a produkciókat, javaslataikkal segítik a karnagyok munkáját, emellett az idei évben újra minősítéseket is osztanak.

Az évente ismétlődő hangverseny célja: az ifjúsági énekkarok és kamarazenekarok sikeres munkájának széles nyilvánosságot teremtsen, bemutassa a magyar zenekultúra értékes hagyományait. A figyelmet a kórusok és kamarazenekarok szakmai és erkölcsi megbecsülésére fordítsa, mindenki számára hangsúlyozza az amatőr zenei tevékenység értékét és örömét, segítse a szakmai színvonal emelkedését.

A jelentkezők kérhetik a KÓTA minősítését, ahol Ezüst – Bronz  – Arany – Arany diplomával  fokozatról ítél a zsűri A és B kategóriában.

Különdíjként, Elismerő Oklevéllel a zsűri a kórus különösen jól sikerült részprodukcióját, illetve a kórus karnagyát és zenei kísérőjét is jutalmazhatja.

A kórusok elnyerhetik az Év kórusa kitüntető címet, valamint Országos Dicsérő Oklevélben is részesülhetnek.

Az Év Kórusa oklevelet és az Országos Dicsérő Oklevelet a KÓTA a beérkező jegyzőkönyvek alapján utólag írattatja meg és postán küldi ki.

Az Év Kórusa és az Országos Dicsérő Oklevél címet elnyert kórusok részt vehetnek a Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen.

A minősítések típusait, kritériumait tartalmazó szempontrendszer itt érhető el.

Hasonlóan az előző évekhez, a hangverseny legfontosabb célja nem a minősítések megszerzése, hanem az, hogy a gyermekek átéljék a közös éneklés felemelő érzését és közösen dolgozzanak, annak érdekében, hogy a választott dal, dallam a lehető legtisztábban szólaljon meg.

Kérjük a jelentkezőket, hogy a jelentkezési lapot számítógéppel töltsék ki és e-mailben küldjék el a szervezőknek, a következő e-mail címre: kovacs.reka@fehervariprogram.hu

Az e-mail tárgyába kérjük beírni: Éneklő Ifjúság

Jelentkezési határidő: 2024. március 25., hétfő 18 óra

Kérjük, kizárólag ezt a jelentkezési lapot használják! Az „Éneklő Ifjúság” jelentkezési lapon feltüntetett műsort a KÓTA minden évben köteles jelenteni a Szerzői Jogvédő Hivatalnak. Ezért kérjük, hogy a kórus műsorát pontosan töltsék ki! (Szerző, szövegíró, a mű címe és időtartama.)

Jelentkezési lap »

Minősítési útmutató »

Részletes felhívás »

 

További információk:

Skobrák-Kovács Réka
rendezvényszervező
Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
+3670/457-9002