Hírek

Messi, Szoboszlai és Darth Vader Öreghegyen

2024. február 10.   SZKKK  

Tündérek, boszorkányok, kalózok, focisták, nindzsák, indiánok, cowboyok, oroszlánok és különféle fura szerzetek lepték el szombaton az Öreghegyi Közösségi Házat – az intézmény jelmezes farsangi mulatságba hívta a családokat.

Már az utolsó napokat éljük az idei farsangban: a jövő héten, hamvazószerdán véget ér a jókedvű mulatságok, az álarcosbálok idei szezonja. A farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három napot a néphagyomány farsang farkának nevezi – ennek előestéjére időzítette az Öreghegyi Közösségi Ház azt az álarcos farsangi mulatságot, amely iránt óriási volt az érdeklődés.

A gyerekek, felnőttek egyaránt ötletes jelmezekben és maszkokban érkeztek: a klasszikus tündérek, boszorkányok, kalózok, indiánok, cowboyok és állatfigurák mellett a mai mesék fura szerzetei is feltűntek, sőt, jött vendég egy messzi-messzi galaxisból is Darth Vader személyében, aki ezúttal birodalmi rohamosztagosok nélkül érkezett.

Akinek esetleg hiányzott a farsangi viseletéből az álarc, a helyszínen, a kézműves workshopon készíthetett magának állatos maszkokat. Kicsit furcsa látvány volt, ahogy Lionel Messi és Szoboszlai Dominik egymás mellett ülve álarcokat varrogatott, de egy jelmezes mulatságon bármi megeshet 🙂 Az öltözékeket, jelmezeket csillámtetoválással és arcfestéssel is ki lehetett egészíteni, hogy még hatásosabb legyen a látvány.

A jelmezeket alaposabban is szemügyre lehetett venni a felvonuláson, amint Andi bohóc „celebrált” – a népszerű, főként lufihajtogásairól ismert bohóc interaktív műsorában sok játék kapott helyet. Persze, a lufihajtogatás se maradt el: Andi bohóc mindenkinek kívánság szerint készített kutyát, cicát, békát, kardot vagy bármit, amit lufiból meg lehet tekerni.

A délután zárásaként a Batyu Színház mesejátéka szórakoztatta a közönséget: a produkció A székely menyecske meg az ördög című bukovinai mese alapján született. A történet főhősének, a székely menyecskének nemcsak a szoknyája volt pörgős, de a nyelve is – sose azt csinálta, amit kellett volna, ezért párjának, a földjükön szorgalmasan dolgozó székely parasztembernek gyakran meggyűlt vele a baja. Sőt, nemcsak neki, de még az ördögnek is…

Fotó: Lőrincz Miklós

 


 

,