Hírek

Már lehet nevezni a Diáknapokra

2024. március 4.   SZKKK  

Elindult a jelentkezés az idei Fehérvári Diáknapokra: a közel ezer fiatalt megmozgató kulturális eseményt április 16–20. között rendezi meg a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK). A város középiskolásai és felső tagozatos általános iskolásai tizenkét művészeti kategóriában mutathatják meg tehetségüket, a nevezéseket március 27-ig fogadják.

Az öt napon át zajló Fehérvári Diáknapok egy több évtizedes múltra visszatekintő, számos művészeti ágat érintő tehetségkutató verseny a városban tanuló vagy élő középiskolások és felső tagozatos általános iskolások számára. A tehetségkutatáson kívül a rendezvény fontos célja, hogy teret adjon a találkozásnak, a közösségformálásnak.

A versenyzők hét színpadi és öt egyéb kategóriában – szólóének, társasének, kórus; vers- és prózamondás; diákszínpad; könnyűzene; népdal – népzene – néptánc; komolyzene – szólóhangszer – kamarazene; sótájm, képző-, nép- és iparművészet; honismeret, irodalom; fotó, film, új vizuális kísérleti műfajok; médiakommunikáció – mutathatják meg tehetségüket a nagyközönség, illetve a szakmai zsűri előtt. A Diáknapok központi helyszíne a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ lesz.

A kulturális fesztivál rendezői idén is neves szakembereket, művészeket kértek fel a versenykategóriák zsűrijébe. A legkiemelkedőbb produkciók és alkotások kategóriadíjat, illetve különdíjat kapnak, gazdára talál a város nagydíja, a közönségdíj, valamint a különleges fesztiváldíj is.

A középiskolák által kijelölt pedagógusok március 27-ig tudják a fellépőket és produkciókat regisztrálni az esemény online nevezési felületén, amelynek elérhetőségét csak ők kapták meg a szervezőktől. Az eseménnyel kapcsolatban érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a Diáknapok honlapját (www.diaknapok.hu), Facebook-oldalát, valamint az SZKKK Instagram-oldalát, ahol a szervezők a nevezéssel kapcsolatos tudnivalók mellett további hírekkel várják a rendezvény iránt érdeklődőket.

A rendezvény programjainak megtekintése mindenki számára nyitott és ingyenes: a szervezők és a színpadra lépők várják a nézőtérre barátaikat, családtagjaikat és valamennyi érdeklődőt.