Hírek

Tartalmas esték az Aranybulla Művészeti Napokon

2024. augusztus 25.   SZKKK  

Filmmel, zenével, látványos produkciókkal várta a közönséget az Aranybulla Művészeti Napok rendezvénysorozata az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében augusztus 23–25. között. Pénteken kertmozi, szombaton Horváth Orsolya show hegedű műsora, tűzszínház és pezsgőkóstoló, vasárnap pedig a Danubia Ütőegyüttes, majd ifj. Sárközy Lajos és zenekara nyújtott tartalmas kikapcsolódást.

Őrült vígjáték hirtelen jött szerencséről és annak váratlan következményeiről – a Szerencsés nyertesek című francia vígjáték indította az Aranybulla Művészeti Napokat augusztus 23-án az öreghegyi kertmoziban. A hullámvasútszerű történetet a komikus tehetségéről ismert Audrey Lamy és Fabrice Eboué keltették életre, Romain Choay és Maxime Govare rendezésében.

A szombati programra érkezőket Borostyán-Kovács Tamara üdvözlő pezsgője fogadta: a pázmándi sommelier–borász ötféle pezsgőt kínált, és az érdeklődőknek röviden beszélt is a különböző pezsgőfajtákról és a pezsgőkészítési technológiákról. A színpadon Horváth Orsolya adott lendületes show hegedű műsort: a fehérvári származású hegedűművész összeállításában party, lounge, modern és klasszikus darabok, filmzenék csendültek fel.

A hegedű után a tűz és a légtánc vette át a szerepet: a Circum Aurora Légtánc és Tűzszínház rendkívül látványos produkciójában a Hajnal Mozgástér akrobatái „ég és föld között” a fantázia világába invitálták a nézőket, a tűzzel és a magassággal játszva.

Különböző kultúrák zenéjét mutatta be a Danubia Ütőegyüttes az Aranybulla Művészeti Napok vasárnapi programjának nyitányaként. Görög és afrikai népzenétől a szambáig, magyar néptánctól a swingig és ragtime-ig sorakoztak a műfajok – a Széchenyi Produkció táncosainak köszönhetően az adott népek táncával vagy saját koreográfiával, és gyönyörű viseletekkel színesítve. Az egyes műsorszámokat összekötve Szalai-Preisz Tamás, a zenekar tagja beszélt a művekről, a hangszerekről és a táncokról.

Az est második felében ifj. Sárközy Lajos és zenekara vette birtokba a színpadot; műsorukat főként magyar, vagy magyar vonatkozású művekből állították össze, a zenekar felállásához – hegedű, zongora, cimbalom, nagybőgő – hangszerelve.

Fotó: Lőrincz Miklós


 

, ,