Hírek

Űrkalandok az alkotótáborban

2024. augusztus 30.   SZKKK  

Az idei Animóka animációsfilm-készítő táborban készült filmek vetítésével és az egy hét során készült grafikai alkotások – hátterek, figurák, dobozképek – kiállításával várták a táborozó gyerekek az értük érkező szülőket, családtagokat, barátokat a tábor utolsó, pénteki napján a Felsővárosi Közösségi Házban.

Bemutatkozással, ismerkedéssel indult az idei rajzfilmes tábor hétfőn a Felsővárosi Közösségi Házban. Kedvenc szín, kedvenc háziállat, iskola, lakóhely – sok minden szóba került a bemutatkozó beszélgetésben és rajzokon, majd az idei témákat vitatták meg és a munkacsoportokat alakították ki.

Az idei tábornak két témát adta meg a szervezők: az egyik a bogarak, pillangók világa („minden, ami a földtől legfeljebb húsz centire él” – mondta Debreczeni Katalin grafikusművész, az Animono Animációsfilm-készítő Műhely és a tábor vezetője), a másik téma pedig űrexpedíció egy ismeretlen bolygó meghódítására, és a két téma persze akár össze is vonható. A témákból animációs filmet, képregényt vagy grafikát készíthettek a gyerekek csoportos vagy egyéni munkában. A munkamegosztás úgy alakult, hogy a filmeket a fiúk csoportosan, a lányok pedig egyénileg készítették.

A pénteki zárónapra érkező vendégek űrkalandokba csöppentek, mert végül mind az öt film űrkutatás, űrutazás témájában született. Egy képregény és számos dobozkép készült az öt nap során, ezeket, és a filmekhez készült háttereket, mozgatható figurákat rögtönzött kiállításon láthatták a vendégek. Az animációs filmek hamarosan láthatóak lesznek az SZKKK YouTube-csatornáján.

Köszönjük Debreczeni Katalin grafikusművésznek, az Animono Animációsfilm-készítő Műhely vezetőjének, hogy idén is irányította a táborozók munkáját, és köszönjük segítőinek, az egykori szakkörtag, ma már felnőtt Gyarmati Bálintnak, Rechner Veronikának és Rechner Rebekának is, hogy segédkeztek a tábor megvalósításában!

Fotó: Lőrincz Miklós


 

, ,