Hírek

Érdekes, izgalmas, szórakoztató délután Szárazréten

2024. szeptember 29.   SZKKK  

Szent Mihály-napi családi délutánt rendezett az SZKKK szeptember utolsó szombatján a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. A népes közönséget vonzó, hagyományos eseményen fellépett többek között az Apacuka zenekar és a 4WHAT, az érdeklődők egész délután játékokkal és foglalkozásokkal tölthették az időt.

Minden esztendőben sokan várják a városrész hagyományos őszi családi eseményét, amely idén is nagy siker volt. A rendezvény nyitányaként a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi Úti Tagiskolájának 1. c osztálya lépett színpadra a Ne sajnáld a cipellődet! című játékfűzéssel, a csapat felkészítő pedagógusa Hegedüs-Bakcsányi Melinda volt. A kicsik után idősebb táncosok következtek: a közösségi házban működő Szárazréti Nyugdíjasklub Fürge Lábak Tánccsoportja mutatott be koreográfiákat különbőző zenei stílusokban.

A színpad előtti tánctér is hamarosan hasznosult: az Apacuka zenekar interaktív, játékos koncertjén minden gyerek táncra perdült. Levegőbe lendültek a fakanalak a Fakanál dalra, buborékok szálltak a színpadon és a nézőtéren, megszólalt és majdnem táncolt is a színpadon álló óriás – a lendületes koncert végén a gyerekek nehezen engedték el az együttest, hosszan zúgott a „Vissza! Vissza!”, így aztán a ráadás sem maradt el.

A családok a színpadi műsor mellett játékokkal és foglalkozásokkal is tölthették az időt egész délután. Gelencsér Julianna népi iparművésszel a lányok nyakláncot, a fiúk talizmánt készíthettek, az SZKKK Rummikub csoport tagjai bemutatták ezt a komoly odafigyelést igénylő játékot, amely iránt inkább a felnőttek érdeklődtek. A Magyar Honvédség katonai toborzója – főként a fegyversimogató – természetesen elsősorban a fiúk figyelmét keltette fel, de a lányok is nagyon ügyesek voltak a gyakorlókézigránát-dobásban.

Izgalmat és kalandot kínált a Para Park szabadulószobája, ahol a játékosoknak csapatmunkában kellett hatástalanítaniuk egy bombát. A Bolyongó labirintusban is sokan tették próbára az ügyességüket: a gyerekeknek öt állomáson kellett végigmenniük, és ezeken megfejteni Sün Samu őszi rejtvényeit.

Az estébe nyúló családi délutánt a 4WHAT koncertje zárta. Az együttesnek óriási a rajongótábora, koncertjeik rendre telt házasak, természetesen most is teljesen megtelt a szabadtéri színpad nézőtere. A csapat szövegcentrikus – a dallamos, sokszor progresszív rockzenét a blues elemeivel ötvöző – zenét játszik, és a jól ismert dalok mellé nemrég született újdonságokat is hozott.


 

,