Apás sztorik – gyereknevelés férfiszemmel

2019. november 30.   Lőrincz Miklós  

Mikor:
2019. december 10., kedd @ 10:00 – 17:00 Europe/Budapest Időzóna
2019-12-10T10:00:00+01:00
2019-12-10T17:00:00+01:00
Hol:
Barátság mozi
Székesfehérvár
III. Béla király tér 1.
Költség:
Ingyenes


 
Jelentkezés a Dúdolóra »
 
Jelentkezés az Apás sztorik beszélgetésre és a filmvetítésre »

 

Folytatódik a Motívum Kulturális Egyesület Backstage című ingyenes programsorozata: a december 10-i rendezvény középpontjában a család és a gyereknevelés áll. Az eseményen Kricsár Kamill színművész beszélget Keller János és Tűzkő Sándor színművészekkel a gyereknevelésről, de lesz Dúdoló foglalkozás és filmvetítés is.

Novemberben indította útjára a Motívum Kulturális Egyesület megbízásából a Fehérvári Programszervező Kft. azt az ingyenes sorozatot, amelynek résztvevői bepillanthatnak abba, hogyan készül egy-egy rendezvény, és annak megvalósítása során milyen munka folyik a háttérben. A decemberi rendezvény témája a család, ennek jegyében szerveznek programokat december 10-én, kedden a Művészetek Házában és a Barátság moziban.

A rendezvény délelőtt tízkor a Dúdoló című, rövid idő alatt népszerűvé vált, 0–3 éves kisgyermekeknek és édesanyáknak szóló foglalkozás különkiadásával indul. A mozgásos, énekes, mondókás, hangszeres játékokat Pintérné Markovich Marcella vezeti havonta kétszer a Rác utcai Mesterségek Házában, folyamatos telt házakkal – a mostani foglalkozásra, amelynek helyszíne a Barátság mozi, a www.fehervariprogram.hu/dudolo oldalon lehet jelentkezni.

Délután az apáké a főszerep: 14.15-től Apás sztorik címmel Kricsár Kamill beszélget Keller Jánossal és Tűzkő Sándorral családról, gyereknevelésről a Barátság moziban. Az elsősorban vidámnak ígérkező történetek megosztása mellett a beszélgetésben szóba kerülnek a családban betöltött férfiszerepek, apák és fiúk, apák és lányok viszonya és az is, hogy milyen lehetőséget kapnak manapság a férfiak apaszerepük átélésére, a pozitív férfias minták megjelenítésére.

A beszélgetés után a résztvevők a 100 dolog című német vígjátékot nézhetik meg a Barátság moziban Florian David Fitz, Matthias Schweighöfer és Miriam Stein főszereplésével. A történet főhősei, Toni és Paul állandóan rivalizál egymással, hogy kiderüljön, melyikük a jobb. Így aztán egy átmulatott éjszaka során olyan fogadást kötöttek, amit még sokáig megemlegetnek: másnap ugyanis anyaszült meztelenül ébrednek üres, fűtetlen lakásaikban, úgy, hogy nincs semmijük. Vajon mennyi ideig bírják ki megszokott holmijaik nélkül? Száz napon át minden éjfélkor választhatnak, mit szeretnének visszakapni elzárt cuccaikból.

A délutáni programra 60 főig várjuk a jelentkezéseket a www.fehervariprogram.hu/apassztorik oldalon.

Az eseménysorozat a TOP-7.1.1.16-H-ESZA-2019-00452 számú „Backstage – komplex művészeti rendezvények Székesfehérváron” projekt keretében valósul meg.

 
Részletes program:

10.00 Dúdoló – Pintérné Markovich Marcella foglalkozása 0–3 éves kisgyermekeknek

14.15 Apás sztorik – Kricsár Kamill beszélget Keller Jánossal és Tűzkő Sándorral

15.00 100 dolog – német vígjáték

 
Jelentkezés a Dúdolóra »
 
Jelentkezés az Apás sztorik beszélgetésre és a filmvetítésre »