Bútortuning workshop

2023. március 13.   SZKKK  

Mikor:
2023. április 1., szombat @ 09:00 – 12:00 Europe/Budapest Időzóna
2023-04-01T09:00:00+02:00
2023-04-01T12:00:00+02:00
Hol:
Felsővárosi Alkotóház
Székesfehérvár
Kertalja utca 8.
Költség:
5000 Ft
Kontakt személy:
Zichy-Orosz Júlia
+3670/443-7068

Bútortuning workshopot rendez a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) április elsején, szombaton délelőtt a Kertalja utcai Felsővárosi Alkotóházban. Az esemény résztvevői bepillantást nyernek a bútorfelújítás, lakkozás, festés és fakezelés rejtelmeibe, és ezeket maguk is kipróbálhatják a helyszínen. A workshopra minden jegy elkelt.

Tavasszal minden a megújulásról szól, nem kivétel ez alól otthonunk sem. Csinosítgatjuk a lakást, folyik a tavaszi nagytakarítás, közben pedig azon gondolkodunk, hogy a bútorokkal is kezdeni kellene valamit. Ha nem szeretnénk, vagy nem tudjuk lecserélni őket, érdemes elgondolkodni a felújításukon. Ehhez lehet ötleteket és részletes gyakorlati útmutatót kapni az SZKKK által szervezett workshopon, ahol az Ursa Maior Kreatív Műhely bútortuning-oktatója vezeti be a téma iránt érdeklődőket a bútorfelújítás, lakkozás, festés és fakezelés rejtelmeibe. A rendezvénnyel az intézmény a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák X. Országos Hetéhez csatlakozik, melynek központi üzenete a „Kézművesség a mindennapjainkban”.

A résztvevők a technikákat ki is próbálhatják egy tálcán, amit saját kedvükre készíthetnek el és a workshop végén haza is vihetik – színes festékek, lakkok sokasága vár arra, hogy felhasználják őket. A jelentkezők megtanulhatják az antikolást, a visszacsiszolást, a szárazecsetelést és az öregítés különböző technikáit, és ezekről egy digitális füzetkét is kapnak a workshop elvégzése után. Az oktatásra semmit sem kell vinni, a szervezők mindent biztosítanak.

A workshopra, amelynek április elsején, szombaton 9–12 óra között a Felsővárosi Alkotóház (Kertalja utca 8.) ad otthont, minden jegy elkelt. A részvételi díj 5000 forint, amely tartalmazza az eszközök és az alapanyagok árát is. A rendezvény sajtónyilvános.