Idősek Világnapja

2021. szeptember 21.   SZKKK  

Mikor:
2021. szeptember 30., csütörtök, 15:00 – 17:00
2021-09-30T15:00:00+02:00
2021-09-30T17:00:00+02:00
Hol:
Alba Regia Sportcsarnok
Székesfehérvár Gáz u. 19.
Költség:
Ingyenes

Székesfehérvár önkormányzata hagyományosan zenés gálaműsorral köszönti a város szépkorú lakóit az Idősek Világnapja alkalmából. Tavaly a járvány miatt elmaradt a mindig telt házas rendezvény, ebben az évben viszont szeptember 30-án, csütörtökön ismét várják a közönséget az Alba Regia Sportcsarnokban. A zenés műsorban Buch Tibor és Zsigmond Lala, Horváth Elemér „Emi” és zenekara, az Arconic-Köfém Nyugdíjasklub Férfikara, valamint a Step and Style Studio táncosai szórakoztatják a vendégeket. A program ingyenes, a belépés védettségi igazolványhoz kötött. A védettségi igazolvány csak személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) bemutatásával együtt érvényes.

Az ENSZ 1991-ben rendezte meg első alkalommal az Idősek világnapját október elsején. Azóta a világ sok országában, így hazánkban is évről évre szerveznek programokat ebből az alkalomból, hogy felhívják a figyelmet az idős emberekre, arra, hogy tapasztalatuk, tudásuk révén hasznos tagjai a társadalomnak. Székesfehérvár minden évben gálaműsorral fejezi ki megbecsülését a város idős lakói iránt, akik munkájukkal méltán vívtak ki maguknak tiszteletet az elmúlt évtizedek során. A rendezvény célja a szórakoztatás mellett az, hogy a város köszönetet mondjon szüleink és nagyszüleink generációjának.

Az elmúlt években minden alkalommal sok száz vendége volt az Idősek világnapján rendezett programnak, a szervezők idén is színvonalas műsorral várják a vendégeket szeptember 30-án, csütörtökön 15.00 órakor az Alba Regia Sportcsarnokban, a Gáz utcában, ahol Cser-Palkovics András polgármester köszönti a megjelenteket.

Az Alba Orfeum show című műsorban a Fehérváron sokak által kedvelt Buch Tibor és Zsigmond Lala lép színpadra. Mellettük Horváth Elemér „Emi” és zenekara szórakoztatja majd a közönséget: komolyzene, filmzene, musical, operett és persze magyar nóta is szerepel majd a programban. A színpadon fellépnek a Step and Style Studio táncosai, valamint az Arconic-Köfém Nyugdíjasklub Férfikara is. A műsorvezető Németh Gábor lesz.

A program ingyenes, a belépés védettségi igazolványhoz kötött. A védettségi igazolvány csak személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) bemutatásával együtt érvényes.