Jazzpéntek: Nagy Emma Quintet

2024. február 28.   Lőrincz Miklós  

Mikor:
2024. április 5., péntek @ 19:00 – 20:30 Europe/Budapest Időzóna
2024-04-05T19:00:00+02:00
2024-04-05T20:30:00+02:00
Hol:
Öreghegyi Közösségi Ház
Székesfehérvár
Fiskális út 93.
Költség:
2000 Ft
Kontakt személy:
Skrobák-Kovács Réka
Telefon: +3670/457-9002

Kemény dob groove-ok, szabad improvizációk, dal formájú kortárs kompozíciók és egyéb különleges megoldások: április 5-én, pénteken este héttől az Artisjus-díjas Nagy Emma Quintet ad koncertet az Öreghegyi Közösségi Házban. Az eseményre a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon lehet jegyet váltani.

A Nagy Emma Quintet a modern, kortárs jazz új generációs képviselője. Az idén hatodik születésnapját ünneplő zenekar rövid idő alatt járt be hosszú utat. A rengeteg hazai koncert mellett versenyek és fesztivál fellépések alkalmával jártak Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban és Szlovákiában is.

Ugyan az öt tag – Nagy Emma (ének), Cseh Péter (gitár), Dénes Ábel (nagybőgő), Oláh Krisztián (zongora) és Klausz Ádám (dob) – sok mindenben különbözik, de már a kezdetektől fogva érződött, hogy sikeresen képesek egységként működni. Hangzásuk formálásában fontos tényező a kísérletező szellem: szerzeményeikben egyenlő hangsúllyal kapnak helyet kemény dob groove-ok, szabad improvizációk, dal formájú kortárs kompozíciók és egyéb különleges megoldások. Ez a sokszínűség igyekszik nem öncélú lenni, hanem annak érdekét szolgálni, hogy a színpadon a kamarazenélés minél mélyebb rétegeibe jusson el a zenekar. Kontrasztok és disszonancia, improvizáció és sokszínűség, öröm és spleen, kortárs életérzés és groteszk, nyers fogalmazásmód, amely mögül átsejlik valamiféle álomszerű báj.

Fotó: Kis Kata Linda

A bemutatkozó Set to face (2018) és a Low Frequency Oscillator (2020) után a harmadik, Synced című lemezük 2022 tavaszán jelent meg a rangos svájci kiadó, a Unit Records gondozásában; legújabb, Return című anyagukkal pedig 2023-ban találkozhatott először a közönség. „Van rajta öt dal, amelyek pont annyira különbözőek, és pont annyira hasonlítanak, mint amennyire mi. Hosszú utat jártunk be velük, a Hűvösvölgyi utat és Olaszországot is érintve, de ebbe a huszonöt és fél percbe szívünket, lelkünket beleadtuk” – mondja a zenekar a lemezről.

Az április 5-i Jazzpéntekre  a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon, személyesen pedig a koncert előtt, a helyszínen lehet belépőt váltani, amennyiben elővételben nem kel el minden jegy.

A helyszínen büfé üzemel, az esemény sajtónyilvános.

Online jegyvásárlás »