Kedvenc Kupa – Országos Keresztrejtvényfejtő Verseny

2021. június 8.   SZKKK  

Mikor:
2021. június 26., szombat, 14:00 – 2021. június 27., vasárnap, 14:00
2021-06-26T14:00:00+02:00
2021-06-27T14:00:00+02:00
Hol:
Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
Székesfehérvár
Fürdő sor 3.
Költség:
Ingyenes
Kontakt személy:
Debreczeni Dániel
+3620/458-6995

Országos keresztrejtvényfejtő versenyt rendez a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete és a Székesfehérvári Rejtvényfejtő Klub június 26-án és 27-én a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban (SZKKK). A Kedvenc kupa egyéni és csapatversenyében kezdő, haladó, mesterjelölt és mester szinteken mérkőznek meg egymással a rejtvényfejtők. A versenyen nincs nevezési díj, a résztvevők a helyszínen is regisztrálhatnak a versenyek előtt.

Hazánk számos városában rendeznek országos keresztrejtvényfejtő versenyt, ezek között a székesfehérvári hagyományosan a leglátogatottabb verseny: a tavalyi megmérettetés több mint kétszáz résztvevővel zajlott. Az egyes helyszíneken elért eredményeket összesítik, és ebben a pontversenyben a fehérváriak rendre az élmezőnyben szerepelnek.

Program:

Június 26., szombat
14.00 Egyéni verseny
16.00 A Kákics zenekar koncertje

Június 27., vasárnap
10.00
Csapatverseny

Kategóriák: kezdő, haladó, mesterjelölt, mester

Nevezési díj nincs!
Regisztrálni a helyszínen is lehet a versenyek előtt, szombaton 12 órától, vasárnap pedig 8 órától.

A helyszínen büfé nem üzemel.

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a művelődési intézményeket kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja.

Az egyéni verseny június 26-án, szombaton 14 órakor kezdődik, nevezni 12 órától lehet a helyszínen, az SZKKK Fürdő sor 3. alatti épületében. Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a művelődési intézményeket, így az SZKKK-t is kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja.

Az egyéni versenyben minden résztvevőnek két rejtvényt kell megfejtenie két óra alatt, a saját szintjének megfelelő nehézségű keresztrejtvényből: a kezdők a mindenki által ismert skandináv típusú rejtvényt kapják, a mesterek pedig egy szinte üres lapot kapnak, és ehhez kevert meghatározásokat. A haladó és mesterjelölt szintek nehézsége ezek között helyezkedik el.

A 16 óráig tartó versenyt a Kákics zenekar koncertje követi, az eredményekre várakozva a résztvevők itt kellemesen tölthetik idejüket. A verseny legjobbjait természetesen díjazzák is: a várhatóan 18 órakor kezdődő díjátadón az első nyolc helyezett ajándéktárgyakat vehet át, az első hat helyezett oklevelet, az első három pedig kupát is kap – emellett minden regisztrált résztvevő ajándékcsomagot vihet haza, így a rejtvényfejtést otthon is folytathatja.

A vasárnap 10 órakor kezdődő csapatversenyre négyfős csapatok nevezhetnek reggel 8 órától a helyszínen. A kezdő, haladó, mesterjelölt és mester szintek rejtvényei hasonlóak, mint az egyéni versenyben, itt azonban négy rejtvényt kell megfejteni a rendelkezésre álló másfél óra alatt. A csapatversenyben az első három helyezett érmeket vehet majd át.

A verseny rejtvényeit a Kedvenc rejtvényújság fehérvári főszerkesztője, Erdősy István készíti, és ezek a rejtvények máshol nem is jelennek meg. Ugyancsak ő készítette azt az  óriás keresztrejtvényt is, amelyet az SZKKK Csónakázó-tóra néző üvegfelületén bárki megfejthet az előttünk álló hétvégén – ebből a rejtvényből a Székesfehérvári Rejtvényfejtő Klubnak is otthont adó intézménnyel lehet közelebbről megismerkedni. A felület természetesen törölhető lesz, így minden érdeklődő újrakezdheti a rejtvény megfejtését.