Családi piknik a Zichy ligetben

2022. július 18.   SZKKK  

Mikor:
2022. augusztus 13., szombat @ 10:00 – 18:00 Europe/Budapest Időzóna
2022-08-13T10:00:00+02:00
2022-08-13T18:00:00+02:00
Hol:
Zichy liget
Székesfehérvár
Zichy liget
Költség:
Ingyenes

Ahogyan az elmúlt évben, úgy idén is családi piknik helyszíne lesz a Zichy liget a Székesfehérvári Királyi Napok második napján. Sok-sok játék, meseelőadás, zene és gyerekjátszó táncház is várja a vendégeket augusztus 13-án, szombaton.

Részletes program:

10.00  Vedd ölbe, ringasd, énekelj – ringató foglalkozás Rozványi Beával és Horváth Irmával (0–3 éveseknek)

11.00–14.00  Játsszunk, játsszunk valamit! – hangszersimogató, hangszerbemutató és játékok Bergerné Szőnyi Annával és Varró Jánossal

14.00  Extreme Bike Show és bringasuli

15.00  Az ördög meséje – a Hangerdő Társulat előadása

16.00  Királyi játéktér – gyerekjátszó táncház Kneifelné Laczkó Krisztával és a Szedtevette zenekarral

17.15  A Kompánia zenekar koncertje

Egész nap:  állatsimogató, Kenderkóc népi játszótér és kézműves foglalkozás

Az árnyas fák alatt igazi családi kikapcsolódást kínál a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Zichy ligetbe látogatóknak délelőtt tíz órától. Vedd ölbe, ringasd, énekelj! – az egészen kicsiket és szüleiket Rozványi Bea és Horváth Irma hívja közös éneklésre-játékra 10 órától. A nagyobbacskák Bergerné Szőnyi Anna és Varró János hangszersimogatójában ismerkedhetnek a zeneszerszámokkal, közöttük igazi különlegességekkel is. Nemcsak nézni-hallgatni, de kézbe venni is szabad majd a hangszereket – ígérik a zenepedagógusok, akikkel játszani is lehet majd a pikniken.

Aki izgalmakra vágyik, annak az Extreme Bike Show és bringasuli látványos, hihetetlen mutatványokkal teli bemutatóját ajánljuk, ami után akár ki is lehet majd próbálni a bringákat. A Hangerdő Társulat az ördögről mesél, aztán pedig jöhet a tánc: az este induló Királyi Napok Folkfesztivál előzeteseként Kneifelné Laczkó Krisztával és a Szedtevette zenekarral fergeteges gyerekjátszó táncház kezdődik négy órakor, hogy aztán a megfáradt közönség a Kompánia zenekar koncertjével zárja majd a napot.

A programok között sem fog unatkozni, aki a Zichy ligetben tölti a napot: lesz állatsimogató kecskével, nyulakkal, törpemalaccal. A Kenderkóc népi játszótér többek között kosaras körhintával, babakocsival, mindenféle eszközzel felszerelt babakonyhával, ügyességi és logikai játékokkal várja a gyerekeket, akik a lisztes játszóban a kenyérkészítés folyamatát is megismerhetik. A kézműves foglalkozásokon terméscsörgőt, csuhéból virágokat és magképeket is készíthetnek a résztvevők.